Claudia Galli Concha

5 saker som kommer att få dig att tjäna pengar på dina gamla prylar

 

Om man tittar sig omkring i sitt hem så är det en hel del saker man faktiskt skulle kunna vara utan, saker man rentav faktiskt skulle tycka att det var skönt att bli av med. I garderoben är det säkert minst var fjärde plagg man hellre skulle se som pengar i sin plånbok än på galgen.

Så vad kan man göra åt det? Jo, sälja!

Jag har alltid sålt mycket saker på nätet, sålt och handlat, och jag har nog blivit lite smått proffs på båda. Nu kan man ju tycka att det är otroligt jobbigt att ens tänka tanken, man tycker att det är lika bra att skänka, man ger bort till vänner, absolut, allt det där är bra det med men OM man nu vill börja förvandla sina gamla saker och kläder till pengar så kan det här vara din bästa guide någonsin:

1) Gör INTE allt på en gång
Det värsta man kan göra när man har bestämt sig för att börja rensa och sälja är att tro att man ska göra allt på en gång. Man tömmer HELA garderoben på sängen och börjar ta bilder…eller man plockar ur ALLA köksskåp med porslin och börjar ta bilder, puh, jag blir trött bara jag skriver det. Sämsta sättet.
Jag garanterar att du är trött på det redan efter någon timme. Det tar alldeles för mycket energi att göra allt på en gång.
Ta lite i taget.
Börja med att ta bilder på tre saker. Se till att få fina bilder. Skriv bra annonser. Publicera. Vänta på affär.
Nästa dag tar du tre saker till. Ta fina bilder. Skriv annons. Publicera. Affär.

2) Ta bra bilder
Bilder i en annons är A och O. En dålig bild är helt avgörande för mig. Däremot har jag köpt saker på nätet för att bilden har varit väldigt snyggt tagen i en snygg miljö. Sen när prylen eller plagget kommit hem till mig så har det inte alls varit lika snyggt men…grattis till säljaren. Way to go!
Så ta bilder med en hyfsat bra kamera, åtminstone en smartphone, ta i dagsljus, ta gärna fler bilder, ta en helbild, ta gärna på några detaljer, har varan en skada så ta gärna bild på den.

Ex. på dålig bild
221757842_3f85fd80-64ca-4e1f-b391-693df4c627ec

Ex. på bra bild
221246961_c6b0f068-5b6e-4313-adf9-0e8f6f59e4d7

3) Skriv mycket och målande
Nu menar jag inte att man ska skriva en uppsats men var inte rädd för att beskriva plagget eller saken noga, utförligt och gärna lite härligt. Och var ärlig! Det är ingen idé att skriva att en tröja är i nyskick om den är helt nopprig, det blir bara en dålig känsla och du riskerar att få dåligt omdöme eller att personen ångrar sig när han/hon ska komma och titta och förhoppningsvis köpa. Det kan också bli pinsamt om man har ljugit och skarvat för mycket.

Ex. på en dålig säljtext:
Blus med prickar. Ok skick. Medium.

Ex. på en bra säljtext:
Otroligt fin blus. Vit med svarta prickar. Lika snygg till en svart kjol som till ett par slitna jeans.
Bra begagnat skick. En favorit som nu måste lämna plats för nya plagg i garderoben.
Storlek: Medium. Passar även en stor Small. Happy shopping!

Tänk er själva att ni ska köpa er vara som ni säljer, vad vill ni veta, hur vill ni bli inspirerade?

4) Alla ska vinna
Alla ska vinna på en begagnataffär. Du ska få plats hemma och en slant i plånboken och den som köperska känna att det lönar sig att köpa begagnat. Var inte för dyr när du säljer på nätet men sätt gärna prislappen lite högre än din lägsta nivå så att det gpr att pruta, säljer du på Tradera eller någonstans där det är auktion så kan du ju alltid sätta en spärr på den summa som du absolut minst vill ha ut för din vara.

5) Var inte för anonym
Ja, det finns mycket knäppskallar på nätet men om man ska sälja saker ska man inte vara rädd för att lägga ut uppgifter så att en köpare lätt kan nå dig. Är man för svåråtkomlig och anonym så kan det uppfattas som oseriöst. Köparen måste ju kunna lita på dig och vill du inte ens lämna ut ditt namn eller mail så kan det bli svårare att få dina saker sålda. jag lägger alltid ut allt och det värsta som har hänt är att det är någon som busringer, som när jag sålde Chloes bärsjal så var det en kille som ringde och pratade länge om hur många bär man egentligen fick plats med i sjalen, haha, jag lät honom prata, det var rätt underhållande 🙂

Det här är alltså mina bästa tips för hur man går tillväga för att få sina saker sålda på nätet!

Lycka till och fråga gärna! Som sagt…jag är lite av en expert i ämnet:)

Happy selling!

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Bra inlägg! Jag har en hel del saker som jag länge tänkt sälja som jag tycker att jag borde kunna få en slant för men jag orkar aldrig för det verkar så meckigt att sätta sig in i hur man gör när man skickar, men frakt och sånt…. Hur gör du?

  2. Rebecca

    Gud vilket lägligt inlägg, vill komma igång med att sälja på gradera! Hur gör du när du postar? Hur skickar du liksom? Har sådär koll på hur det går tillväga, jag menar om man skickar ett paket blir ju plagget genast mer dyrt på grund av vikt och så?

    Kram Rebecca