Claudia Galli Concha

Pestolax i ugn

Nu ska ni få ta del av min paradrätt. Haha! Som relativt ny i köket så blir det lätt så att jag hittar en rätt som jag kan hantera och så kör jag på den ganska flitigt under en period. Just nu är det den här pestolaxen som på riktigt är bland det godaste jag har ätit, om jag får säga det själv. Vi får se om ni tycker detsamma.
 
Recept:
Lax 4 bitar (jag brukar använda fryst)
Creme Fraiche 250 g
Pesto
 
Pinjenötter som du rostar under tiden laxen är i ugnen.
 
Tina laxen (går att skynda på genom att lägga i ett bad med kallt vatten)
Lägg de fyra bitarna i en ugnssäker form.
 
Blanda 250 gram creme fraiche med en halv burk pesto. Rör ihop det till en ljusgrön kräm. Ha ut krämen jämnt över laxbitarna.
 
In i ugnen på 225 grader i 20 minuter.
 
Ta ut och strö över de rostade pinjenötterna.
 
Klart!
 
Låt mig veta om ni tyckte om det:).
 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.