Det gäller när det gäller – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Det gäller när det gäller

Det slår mig. Mitt jobb. Det är märkligt ibland. Eller oftast är det märkligt. Mycket bra men lite märkligt. Men framförallt lyxigt. Idag kom jag ut på plats vid 12.07, det var köer ut så vår skjuts som vi får från Brommaplan var lite sen. Men jag skyndade mig in i sminket där jag skulle sitta 12.00 egentligen, fick håret fixat av bästa Lena och sminket fixat av bästa Petra. Två begåvad människor som bara ser till att jag blir fin. Lyx. Sen fick jag lite tid att fika med min syster som är filmens scenograf. Sen klädde jag på mig kläderna som hänger förberedda på en stång bredvid min säng i den stora logen som alla vi kvinnor i ensemblen delar. Kläder, smycken, skor, väska, allt finns där. Lyx. Jag är klar med allt det här när klockan är 13.15. Sen väntar jag till ca 14 och då kan jag gå och fika eller äta en god macka eller några jordgubbar som står framställt så vi hela tiden ska kunna få i oss det vi vill ha. Lyx. Så repar vi scenen som vi ska filma i 30 minuter. Sen har vi paus i 30 min då vi pratar med varandra om vad vi gjorde i helgen, vi umgås och har det trevligt. Lyx. Sen har vi lunch i en timma, då har vi också trevligt. Vi har en sen lunch eftersom vi började sent. Sen börjar vi jobba igen vid 16. Repeterar i ca en timma samtidigt som det ljussätts och fixas med kameravinlar och ljud. Sen filmar vi till 20.00. Så tre skarpa timmar av filmande, eller egentligen inte tre hela timmar men dom tre timmarna är det full fokus på att filma av det vi gör. Jag har två repliker. Två meningar ska jag leverera och när det är dags för det så är det lätt att det blir svårt (!?). Man vill inte göra för mycket och man vill inte göra för lite. Man vill vara bra. Det gäller när det gäller.
Så mitt jobb innebär mycket hang around tid. Mycket tid att snacka, fika, titta på Instagram, läsa bok och läsa manus. Lyx. Sen får jag skjuts till tunnelbanan och så åker jag hem. 
 
Nu sitter jag hemma i soffan och tittar på saker som rör sig på tv:n, jag lyssnar inte och jag orkar inte ta in något. Men det är ju bra att jag vilar upp mig. Imorgon ska jag ju uppleva ännu en sån här lyxig dag.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.