Jannike Ebbing

Torsk med vitvinsås

Enkel torsk i ugn 
Älskar att laga mat och hur ni får mig att fortsätta TACK för all respons alltid! Denna fiskrätt är utan tvekan den godaste jag vet! Torsken läggen ni i en ugnssäker form, salta och en klick smör på varje bit. På med plastfolie över och in i mitten på ugnen på 100 grader i 15 min, ni kan inte misslyckas då, den smälter i munnen! Ha inte formen för högt upp då smälter plasten och inte över 100 grader!
Jag kan utan att överdriva att detta är den godaste vitvinssåsen! Sååå enkel och jag lovar att det inte går att misslyckas! 
Vitvinssås
3 schalottenlökar
1 kruka timjan
4 dl vitt vin ( går med det du köper i matbutik utan alkohol med )
4 dl fiskbuljong alltså vatten som är blandat med 1,5 matskedar flytande fiskbuljong.
4 dl vispgrädde
1 halv citron
1 kruka gräslök, finhackad
smör, till stekning
salt
Nypa socker
1,5 matsked idealmjöl
Gör så här 
finhacka schalottenlöken. Stek den mjuk i smör med timjan.
Häll på vitt vin och buljong. Låt reducera till 2,5 dl kvarstår. Koka under tiden ner vispgrädden på låg värme till hälften återstår.
Sila av lök och timjan. Häll den reducerade vinbuljongen i vispgrädden. Koka upp och rör ner 1,5 matsked idealmjöl för att få en tjockare konsistens och låt såsen koka upp igen!
Ta från värmen och rör ner gräslök. Smaka av med salt och en nypa socker samt droppar från en halv citron!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.