Jannike Ebbing – En till LOPPI.se webbplats
bisse7

Jannike Ebbing

Min helg, kaos och mycket sömn

 

Hej fina ni,

 

 

 

Slutet på veckan blev livet verkligen kaos igen. Oliver hade blivit frisk med sin antibiotika ( 4:e på 5 månader ) och han var på förskolan mån-tisdag. På onsdagen vaknade han med röda utslag på hela kroppen som kliade. Vi fick panik då vi trodde det berodde på att han avslutat  penicillinet och fått et allergisk reaktion av detta. Så vi åkte akut till läkare som konstaterade att det var nässelutslag. Han såg inte klok ut kan jag lova.

 

 

 

Detta blev till och med ännu värre sen men jag som tur var kliade det inte, det är helt ofarligt och läkaren sa att man inte vet uppkomsten till det, det kan vara allt från mat till immunförsvar mm. Jag tror de beror på jordgubbar sm han åt , jag hade köpt det till ett samarbete och min kille visste inte det så han gjorde en fruktsallad av de, riktigt stora och röda ( känns som de var galet besprutade ) Så himla hemskt.

Han har varit sjukt pigg trots utslagen men vi kunde inte ha honom på förskolan så de var dags för vabb igen…… fy fan alltså. Tror jag vabbat mer än hälften av dagarna han gått på förskolan, alltså att han varit mer sjuk än frisk. Panik på det. Jag hoppas detta går över snart och att han fått i sig alla jäkla bakterier så han är frisk sen.

 

 

_____________________________________________

 

 

Jag åkte in för lunch och lite jobb trots att jag inte hade någon röst och egentligen borde ligga hemma och vila men jag hade flera möten jag inte kunde missa och tog mig i kragen och sminkade mig och satte på mig kläder. Fick massa energi av Mickis och Lojsan som jag åt lunch med på Arnolds, riktigt trevligt lunchställe om ni är i Sthlm

 

 

 

 

 

Deras pommes var WOW

 

 

 

 

Riktigt god sallad med kyckling och sesam lax med koriander

 

 

 

 

 

Alltid gott med chark och mozzarella med fikon

 

 

 

 

 

 

 

Invigde lite snygga smycken från Petras kollektion för Safira

 

 

Korset är från Guldfynd / Mitt stjärntecken i diamanter är från Engelbert resten är Safira

 

 

 

ÄLSKAR dessa byxor – klick

Linneskjorta från Gina Tricot – klick

Lång jacka från Na-kd ( förra året )

Glasögon från Chanel

 

 

På fredagen åkte jag och handlade massa gott för att få oss på lite mys humör med tanken på allt med sjukdomar, vabb och skit så behövde vi va lite romantiska mot varandra. Helt sjukt hur tuff småbarnsperioden är, vi har liksom noll tid till varandra just nu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Välbehövligt. Vi tog varannan morgon denna helg med att gå upp med honom då båda känner sig lite halvkrassliga. På lördagen spenderade vi på lekplatsen vid oss och sova middag hela familjen för att orka. Lite vänner kom över för middag ( hämtmat ) och sällskapsspel men jag smet undan och gick och la mig för att orka en hel söndag med en väldigt pigg liten kille som kryper på väggarna här hemma nu.

 

 

 

 

 

Idag söndag var de min tur att få sova till kl 10 och det var såååå skönt. Sen sov O vid lunchen och jag planerade vart vi skulle äta, har länge velat testa Sandhäxan och den var ta mig fasen godare än vad jag trodde SÅ JÄKLA BRA 10/10 seriöst. GÅ DIT!!!!!!!!

 

Sandhäxan = Sandwich på engelskan haha. De har massa olika mackor som gör att jag aldrig kommer kunna sluta tänka på hur gode de va.

 

 

Denna asiatiska var helt klart bäst, gud , vill äta den i morgon igen haha. Brödet var så frasigt och perfekt

 

 

 

 

 

 

Sjukt nöjd med sin macka haha

 

 

 

Sen åkte vi till NAcka Forum så O fick leka av sig en timme på deras lekavdelning, så bra! ‘

 

 

 

Hans söta kläder är från Zara och deras exclusive serie online!

 

 

Nu sitter jag och ska jobba och har försökt lägga Oliver i 1,5 h……… han är heeeeeeelt omöjlig just nu, ligger helt still i sängen med en men somnar liksom inte. Tror han sov för länge idag på dagen.

 

 

 

Jag sitter med jobb nu och försöker planera min vecka, om allt går som de ska så är O på förskolan varje dag och jag kan få en hel arbetsvecka. Den första på fyra månader FYRA MÅNADER. Fattar ni hur detta tär på en? Ekonomiskt, förhållande, sömn och hälsa? Herregud alltså. Tanken på att få fler barn är 0,0000000001 % just nu alltså haha. Vi försöker hålla modet uppe och prata och inte bli irriterade , försöker blicka mot vår kommande resa till Thailand om exakt 44 dagar. Sol bad och romantik. LÄNGTAR ihjäl mig. Sen ska jag och F åka på en weekend själva tänker jag. Utan O 🙂

 

 

KRAM på er

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (3)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Min dotter får nässelutslag hela kroppen om hon får i sig alvedon. Ipren går bra däremot. Kan det haft något samband?

 2. E

  Håll ut, det blir bättre förhoppningsvis! Jag är pedagog och vet att de allra flesta föräldrar har en hel del vab i kalendern första året på föris. En del mycket mer än andra. Min första son var i princip aldrig dålig. Men min yngsta son började på förskolan november förra året och har vart hemma mer än där. Det har vart influensa, magsjuka, vattkoppor, kräks, feber, ögoninflammation, hosta, snuva etc. Man blir galen 😅 Det brukar dock vända när dom blir äldre. Men viktigt är också att våga säga ifrån när andra vuxna lämnar sina sjuka barn på förskolan. För det finns gott om sådana, ger barnen Alvedon och lämnar sedan barnet. Eller försöker lämna dagen efter att barnet har spytt osv.

  Meeen som sagt kämpa! Ni är inte ensamma, vi är många som befinner oss i samma situation 💜

 3. Jennie Nordström

  Kämpa Bisse! Det kommer bli bättre! Tyvärr något alla barnfamiljer måste gå igenom, Massa kramar från oss

Se fler...