Jannike Ebbing

Risotto med philadelphia

Jag kan inte med ord beskriva denna risotto. Jag har seriöst ALDRIG ätit en så här god risotto!!! Jag ber er, GÖR DEN!
Du behöver för 4 personer
Risotto ris, gärna från @zeta.nu
2 schalottenlök
4 dl riven parmesan
1 paket tryffel burrata
4 dl panko
1 matsked smör
3 matskedar philadelphiaost
1 näve färsk spenat
15 plommontomater
2 dl torrt vitt vin
1,5 buljongtärning ( grönsak )
1 liter vatten
Tryffelolja att ringla över
Gör så här
Ta rikligt med olja i en stekpanna och ha i panko och rosta på medelvärme. Den ska få en gyllene färg. Lägg upp på en tallrik.
Ta en kastrull med vattnet och buljongen så den är varm.
Finhacka löken och stek på LÅG värme i en djup stekpanna eller kastrull. Ha ner riset och låt steka med på högre värme. När riset blivit lite genomskinligt ca 4 min så ha ner vinet som ska ånga bort och allt ska bli lite geggigt.
Ha ner buljong så det täcker riset med ca 1-2 cm. Låt detta koka på låg värme. När det kokar bort ha i mer buljong tills riset inte har någon tydlig kärna , tar ca 3-4 ggr med buljongvatten.
Under 3:e gången med buljongvatten ha i tomaterna som får koka med.
När riset har det tuggmotstånd du vill ha, ta i philadelphiaost, spenat, smör, parmesan och tryffelolja!
Servera med den krispiga pankon, tryffelburrata och mer tryffelolja och parmesan på toppen ??


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.