Jannike Ebbing

Potatissallad

Nej men HERREGUD vad god denna potatissallad är! Servera till grillat, ha med på picknick eller är den som den är! Krispigt brödtäcke och god färskpotatis! Här kommer receptet!
1 kg Färskpotatis
1 burk Créme fraiche mini
Vill man ha mer tjock konsistens så ta i 2 matskedar majonnäs med
1 knippe Gräslök
1 Citron
Bröd
Olivolja
1 paket Panchetta
Rädisor
Salt
Peppar
Smör
0,5 tesked Dijonsenap
Koka upp vatten och potatisen med eller utan skal!
Stek panchettan så den blir knaprig, lägg av på papper så fettet rinner bort. Mixa brödet i en mixer och stek med olja när det börjar få färg ta ner lite smör och låt det bli gyllene, ta av och låt ligga på papper för att rinna av överflödigt fett.
Hacka gräslöken fint och skär rädisorna i tunna skivor gärna med mandolin.
När potatisen är klar skär upp i bitar och lägg på ett fat, ringla över olja och salta och peppra! Strö över hälften av gräslöken och lite av citronskalet  och blanda. Ner med créme fraiche och blanda runt. Ta ca en halv tesked dijon och blanda. Strössla över panchetta och brödet. På med flingsalt och njut


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.