Jannike Ebbing

Pärlcouscous med chorizo

Dra mig baklänges!!!!! Min tjejkompis lovordade detta recept och jag kan bara säga JA det är så gott och så snabblagat det bara kan bli!
Chorizo med pärlcouscous, blomkål, grönsaker och salladsost!
Du behöver för 4 pers 
1 blomkål
2 morötter
Panamat ( krydda ) kummin, rostad vitlök, chili, cayenne och oregano
8 dl vatten
1 buljongtärning grönsak
Pärlcouscous för 4 pers
400 g chorizo
2 rödlökar
20 ml balsamvinäger
2 tsk socker
1 påse spenat
1 paket Grekisk salladsost
Gör så här 
Sätt ugnen på 220 grader , skär blomkålen i små buketter och skär oskalad morot till 1 cm stora bitar. Lägg det på bakplåtspapper och blanda med panamat, olivolja salt och peppar. Rosta i ugnen 15-20 min
Koka couscous med vatten och buljongen. Ca 12-15 min
Fräs korven och löken som du skivat tunt. Ca 5 min.  Häll ner 2 matskedar vatten och balsamvinäger och stek ytterligare ett par minuter.
Blanda samman den färdigkokta couscousen med spenat som du hackat , lök och korven samt salladsosten ha ner de rostade grönsakerna och servera!
NJUUUUT


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.