Jannike Ebbing

Krispig avokado

Sommaren för mig innebär så mycket ny god mat, jag älskar att fylla picknickkorgen till stranden med massa god mat och äta utomhus! Mat som går snabbt att laga är prio så resten av tiden går till att hänga med familj, vänner och njuta. Vad passar då bättre än att ”Hela Sverige firar – 30 år med Santa Maria tacos!” och att jag har fått möjligheten att vara kreativ i köket och laga flera recept i samarbete med @santamariasverige #santamariasverige – här kommer mitt första recept.
Krispig avokado – klar på 10 min!
1 påse Santa Maria Crispy Chicken Spice Mix
3 avokado
1 matsked rapsolja
Santa Maria Tortilla Original Medium
Picklad rödlök
Santa Maria Taco Sauce
Crème fraiche
Koriander
Sallad
1 lime
Gör så här:
Sätt ugnen på 230 grader.
Dela avokadon i mindre bitar som på bilden, ett tips är att skära avokadon med skalet på och sedan pilla bort det!
Lägg alla avokadobitar i en skål, häll över oljan och ner med en hel påse Santa Maria Crispy Chicken Spice Mix. Rör runt försiktigt så alla avokado blir helt panerade.
Lägg upp avokadon på bakplåtspapper och in i ugnen ca 7-10 min, håll koll så de inte bränns, de ska bli gyllene och krispiga!
Servera antingen som de är med en dipp eller i tortillabröd med smaskiga tillbehör!


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.