Jannike Ebbing

Italienska köttbullar

Om ni någonsin gjort ett recept av mig så VET ni när jag säger att något är gott så är det GOTT! Detta är en av de rätter jag hade kunnat äta resten av mitt liv om jag bara fick äta en rätt! DET säger mycket om den!
Ta en stor kastrull och häll i rikligt med olivolja och ha på låg värme. Hacka vitlöken fint och stek mjukt i kastrullen. När denne klar häll i tomaterna och låt koka upp med buljongen. När den blivit varm börja hacka tomaterna så de blir små. Häll ner socker, vinäger och skalet från hela citronen. Dela citronen och ha ner saften i tomatsåsen och citronskal . Låt småkoka.
Blanda färsen med finhackad schalottenlök samt finhackad salvia. Salta och peppra rejält SNÅLA INTE. Ner med 1 burk av ricottaosten och blanda med händerna. Forma 5 stora bollar med händerna och lägg försiktigt ner i tomatsåsen och låt koka i 30 min!
Lägg upp på tallrikar med lite mer färsk salvia, ricotta samt krispigt vitlöksbröd
4 burkar hela skalade tomater gärna från märket Mutti
3-4 matskedar sherry vinäger
1 matsked socker
1 hel citron
4 grönsaksbuljonger
2 krukor salvia ( 1 till servering )
2 burkar ricotta ( 1 till servering )
2 scharlottenlök
4 vitlöksklyftor
500 gram fläskfärs
Salt
Peppar
1 tesked chiliflakes
Vitlöksbröd till servering
1 kruka Salvia till servering
1 paket Ricotta till servering

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.