Pasta med bakad fetaost – Jannike Ebbing
bisse7

Jannike Ebbing

Pasta med bakad fetaost

 

 

Go kväll!

 

Nej men alltså denna maträtt förtjänar ett eget inlägg, WOW och WOW topp fem pastarätter jag vet just nu alltså! Så enkelt och snabbt att laga verkligen! Det Var Victoria Törngren som lagade det på sin insta så jag kände genast att detta skulle passa mina smaklökar!

 

 

Du behöver

 

Spagetti av valfri sort
2 paket feta ost
Halv röd röd chili
3 vitlöksklyftor
2 paket körsbärstomater
Olivolja gärna från @tastingitaly_store
Chiliflakes
Salt & Peppar
Färsk Basilika
Rostade pinjenötter eller krutonger

 

 

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Ringla rikligt med olivolja i botten på en plåt (så botten täcks) och placera fetaosten hel i mitten av plåten. Strö tomaterna runt om fetaosten. Hacka en chili och pressa tre vitlökar och fördela över plåten. Salta, peppra och addera lite chili flakes. Ringla över lite mer olivolja och stoppa in i ugnen (15 minuter på 200 grader och sedan 10 minuter 225 grill). Koka upp pastan. Rosta pinjenötter eller krutonger! Ta ut plåten och blanda runt den nu krämiga fetaosten tillsammans med tomaterna, jag använde sleven för att krossa några av tomaterna också. Blanda ihop med pastan och addera basilika och rör ihop. Häll upp, addera lite mer basilika på toppen och njut! TACK @victoriatornegren för du hittade detta

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
bisse7

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.