Jannike Ebbing

Vabb och tankar

 

 

Okej,

 

 

Vi måste ha lite öppen dialog och kanske spy av oss lite kring det här med vabb för jag har lite smått panik. Både jag och min kille jobbar med 0kr in , alltså vi har provisonsbaserade löner. Så med andra ord, jobbar inte vi så får vi ingen lön. Så har det och kommer alltid vara som egenföretagare eller i vårt fall som fastighetsmäklare också. Detta har inte varit några problem tidigare utan det är nu med de nya direktiven med Corona.

 

Oliver har vart hemma sedan i onsdags förra veckan med rinnande genomskinligt snor. Han är pigg, ingen feber utan det rinner lite snor vilket gör att vi inte får ha honom på förskolan som vi betalar 1600kr/månaden för. Vi kan inte gå ut och leka eller ta oss till offentlig miljö för det hade varit idioti om han nu skulle smitta någon för det känns ju inte rätt att göra det om vi inte ens får va på förskolan?

 

  1. Jag fattar direktiven från förskolan och jag har inga problem med det men SNOR? Genomskinligt snor som ALLA BARN HAR heeeeeeeela tiden. Alltså hela tiden. Alla som har barn i denna ålder upp till 10 år typ vet ju att det konstant kommer rinna snor hela hösten och vintern. Hur i hela friden ska detta gå? Om han är ute i 15 grader och går in så kommer det rinna snor, det gör det ju på mig med haha
  2. Vi kan inte få hjälp från föräldrar som många andra.
  3. Nanny? NEJ den ekonomin finns inte och det är inte så många som vill passa ett ”sjukt” barn hehe

 

Jag har börjat få svårt att sova om nätterna och känner mig så orolig för hur vi ska få ihop det och framtiden. Att båda dessutom just nu ska prestera på nya jobb känns sådär.

 

 


 

 

DET POSITIVA i detta är att inga sjuka barn kommer vara där vilket innebär att när Olivers näsa inte rinner så kommer han hålla sig frisk längre! Vilket förhoppningsvis är snart ::) Har hört från flera att både lärare och barn är friska längre för att de nya direktiven finns så det är ju BRA !!!! Det var alldeles för många föräldrar som tummade på reglerna för att barnet kanske var sjuka när de lämnade så MYCKET BRA att detta inte kan ske nu!

 

 

Jag vet att vi inte är ensamma men ibland kan det vara skönt att läsa att andra sitter i samma sits och att man skriver om det.  Det kan få en att känna sig lite mindre ensam i alla tankar.

 

 

 

SÅ , för att sprida lite positivitet nu då! HJÄLP VARANDRA OCH MIG, vad ska vi göra med barnet/barnen om dagarna hemma? Kom gärna med lite förslag!

 

 

 

Hur tänker ni?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lexochlogan

    Förstår så väl frustrationen, jag fick hämta Logan vår 2,5 åring först på fredagen för snor men han var inte minsta förkyld på hela helgen. Så jag lämnade måndagen igen, han hann och bara där 4 timmar sen fick jag hämta igen och vara hemma minst 48 timmar, utan minsta tendens till sjuk. Frustrerande helt klart men vad gör man dessa tider. Ocv alla små barn är ju snoriga, typ jämt. Men det är lite som du säger också, när de väl kan var där kommer de kunna vara det längre för ingen får vara på plats.

  2. Frida

    Jag och min kille delar upp vabb dagarna. Vi har båda jobb där vi kan jobba hemifrån. Jag lider med alla som har jobb i vården eller industrin, som inte har samma möjlighet. Är man inte ensamstående och kan jobba hemifrån går det att jobba i alla fall 50%. Dela upp vabbdagen, så kan ni jobba var för sig de dagar er kille måste vara hemma.

  3. Amanda

    Ja du är inte ensam om att vara trött på detta. Jag fattar riktlinjerna osv, men barns näsor rinner konstant och speciellt när dom är ute mycket, vilket de också är nu i och med corona. Det är inte många dagar mitt barn har varit på förskolan denna vår/ sommar. Sura pengar att betala för förskoleplats när man inte kan nyttja den. Obs hade såklart inte skickat iväg han nu hade vart sjuk. Jag pluggar på heltid och har en sambo som jobbar mkt borta, vilket innebär att han inte kan vabba och jag kan ju definitivt inte dra runt hushållet på CSN. Så det är tufft sjukt tufft.

  4. Marie

    Vabbat hela vintern/våren pga Corona-symptom. Det har gått till överdrift. Nu sist jag hämtade henne så sa de att det glänste lite i näsan om man tittade i näsborren. De behövde alltså aldrig snyta henne utan de råkade se att det glänste inuti näsborren när hon tittade upp. Nästa gång det händer så kommer jag säga ifrån! Det är inte ok.

    Sen i övrigt så är det jju precis som du säger att barn är snoriga konstant typ. Jag kan tycka att om det rinner lite från näsan nån gång under dagen och de är 100% i övrigt så måste de ju få vara på förskolan. Självklart om det forsar eller är tjockt så hem med dem?

  5. Sarah

    Förstår dig till 100procent!
    Har 3 barn i både skola & förskola, sen i mars har jag arbetat hemifrån och ska fortsätta tills vi får nya direktiv. Min arbetsgivare är helt fantastisk just nu som hjälper alla oss som måste vabba med ”friska” barn att ta bort vissa arbetsuppgifter så vi kan jobba samtidigt som vi har barnen hemma. Det är SÅ uppskattat! Har med haft vakennätter med oro över hur vi ska få ihop allt ekonomiskt pga all frånvaro på jobbet i våras..

    Jag kan personligen tycka förskolan är för hårda för snoret rinner konstant (som du skriver) och tycker inte de ska skicka hem någon som kommer utifrån med snor – de rinner för många då! Så skillnad på snor och snor ju 😉

    Kämpa på, du är inte ensam med denna oro och ångest!

  6. Kajsa

    Jag och min man har bestämda vabb-dagar där vi inte bokar in viktiga möten osv.
    Tex jag vabbar om det är tis, ons och fredagar kör vi varannan.. Detta har gjort att vi aldrig bråkar om vem som ska vabba och att arbetsbelastningen blir hyfsat jämn vid långa vabb-perioder. Fattar att det inte funkar för alla men det hjälper verkligen oss både i relationen och att hinna med jobbet.

  7. Anna

    Jag är förskollärare och har skickat hem barn hela våren med precis samma symptom du skriver om. Men vet du? Nu är vi full barngrupp på 22 st och ALLA ÄR FRISKA för att föräldrar tar sitt ansvar. Personalen är också frisk!
    Och det händer inte ofta kan jag säga!

    Det är klart att det ibland känns jobbigt att ringa hem ett barn, speciellt när det sker ofta. Innan sommaren blev jag både hotad och kallad väldigt fula saker av en förälder som var lite stressad innan semestern och ville lämna sitt barn med snor.
    Så att tänka på är att det inte bara är ni vårdnadshavare som tycker det är jobbigt. Vi som jobbar i förskolan får mycket skit från vårdnadshavare trots att vi bara gör vårt jobb och följer riktlinjerna.

  8. Emma

    Har två barn varav en på förskola. Jag kanske är naiv, men jag räknar med att alla gör som vi och håller barnen hemma när de är sjuka. Det torde ju resultera i mindre VAB för alla. Jag hoppas verkligen vi tänker till mer nu och framåt ang smittorisk på förskola (och så klart i allmänheten). Kontenta, tar alla sitt ansvar kommer det inte resultera i mer vab.

    1. bisse7

      Exakt så är det ju sjukt jäkla bra att de inte är lika sjuka längre på förskolan, för vissa föräldrar skickade ju hundra procent dit lite halt krassliga barn!!!! Jäkligt bra att de inte kan göra det nu när de har så hårda krav! KRAM

  9. Maria

    Jag är föräldraledig med vår minsting, så här är ju inte det problemet som ni har med jobben, men ändå är det ju lite mer fullt ös och svårare att hinna med livet när man har en 2,5 åring hemma också vid vabb, som vi har nu efter 4 dagar på förskolan efter sommaren. Han har åkt på snor och hosta och hosta kan man ju ha i evigheter…så vi får se. MEN vad gäller att gå ut att leka så tänker jag att man kan göra det ändå – antingen om man vet om någon tom lekpark eller exv, skogen eller bara cykla på gatan osv. Men givetvis går vi inte till något café eller så så självklart blir det begränsat. Ah, inget tips eller så – bara luftade mina egna tankar!

    1. bisse7

      Jaaaa skönt att lufta eller hur! Helt rätt vi är lite på lekparker och i skogen någon timme om dagen! Skönt med vädret att det är så bra nu med! Tack och kram till dig