Bättre – Jannike Ebbing
bisse7

Jannike Ebbing

Bättre

 

 

Hej fina ni,

 

 

 

Börjar känna mig lite bättre, jag börjar få koll på alla papper och grejer nu efter en heldag hemma och min kille åkte till en lekplats med O i typ 2,5 h så jag fick massor gjort. Spelade in ett samarbete och blev klar med deklarationen – PUH. Åt rester av tacos med sojafärs det är SÅ mycket godare än med kött – jag lovar. Jag blandar ihop en sallad med, jalapenos, sallad, rödlök, ost, creme fraiche och röd stark sås – SÅ GOTT. Kan äta det kallt med 🙂

 

Sen åkte jag till Ica Maxi här i Nacka, den är så bra! Älskar att gå runt där men idag hade jag sån jäkla smärta i magen ( har magkatarr ) så det blev ovanligt snabbt där. Men köpte med mig tre goda middagar till i veckan och helgen som kommer. Mysigt och jag blir avslappnad när jag lagar mat

 

 

 


 

På dagen ringde de från en budfirma med, min fina vän Sanne Josefsson har lanserat en av de snyggaste set jag haft på mig och det skönaste! Det är tyvärr helt slutsålt 🙁 Hennes grejer är så otroligt bra! Hon är så otroligt genuin och smart! All kärlek och jag är SÅ STOLT över dig.

 

 

 

 

 

 

Haha en sååå smutsig spegel, städerskan kommer i morgon och jag längtar så mycket efter henne varje gång haha. Vi använder Rent08 som är SÅÅÅÅÅ bra. Kan varmt rekommendera, det är kliniskt rent. Jag ska beställa en fönsterputs med kom jag på nu till nästa vecka! Ser knappt ut haha.

 

 

 

 

 

Färgen är så perfekt!

 

 

 

 

 

Kan det gå att få honom blöjfri 

 

Oliver läggs just nu, han ligger så fel i sina tider de senaste dagarna, kommer liksom inte till ro när vi lägger honom längre. Tror inte han blir tillräckligt trött om dagarna, han är ju inte lika aktiv här hemma med oss som på förskolan så jag ska testa att bara låta honom sova 30 min i morgon! Men idag har vi gjort sådana sjuka framsteg med potträningen!! 

 

 

På morgonen går vi alltid upp, av med blöja och till pottan, då kissar han. Under dagen om vi bara är hemma går han utan och vi sätter honom efter någon timme igen och då kissar han igen. Nummer två är lite svårare då har han inte sagt till eller haft blöja på sig. Men nu på kvällen innan vi skulle borsta tänderna så sa han till om nummer två och HURRA han bajsade och kissade på pottan. Omg. Haha ja jag har blivit en sån förälder som skriver om det och är överlycklig haha. Nu går det så jäkla mycket framåt!!! I sommar ska han definitivt bli blöjfri på dagarna, så enkelt på sommaren och när vi bor i hus! Han fyller 2 år i juli! Tänk så lyckas vi vad skönt det hade varit att slippa!!!!! Hur har ni gjort? Tips?? Ålder? Vet att de ska vara mogna i urinblåsans muskler eller något med!

 

På förskolan övar de med och är supertaggade på att börja potträna barnen tidigt, så kul! Skönt att få hjälp där med!

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
bisse7

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sema

  Heja heja, det kommer gå super bra.
  Min dotter blev blöjfri redan vid 1.5 år ( helt av eget intresse 🙈 gjorde ej alls mycket med henne ) och min son var 2 år ( läste böcker med han och hade pottan framme alltid). Tålamod bara…när väl man bestämt sig så ska man bara fortsätta,..bära med sig extra kläder för att byta om, om det händer olyckor ( jag hade ’med mig extra skor, flera byxor och kalsonger vart jag än gick). För varje dag blev det bättre.
  Slutade även med blöjan under natten samtidigt, det gick jätte bra det med..lycka till🙋🏻‍♀️

 2. N

  De flesta barn är redo vid 2, det handlar mer om föräldrarna är redo att ta kampen! För det ÄR jobbigt. De kissar ner sig konstant i början vilket är jobbigt såklart. Man måste vara konsekvent och INTE sätta på blöjan ibland, då tar det längre tid. Mina barn har varit blöjfria vid 2 år och 2-3 månader. Tips är att ta bort alla mattor hemma, lägg handdukar i soffan osv. Det kommer vara jobbigt men det är lika jobbigt om barnet är 2,5 eller 3. Så kör på!!! Förr blev barn blöjfria betydligt tidigare än nu. Det är snarare att föräldrar ej har så mkt tid idag, man måste ju ha tid och ork 🙂

 3. Elin

  Hej. Det går kanon. Lättare nästan än vid 3 år. Alla våra tre barn blev blöjfria innan 2 år. Kämpa!

 4. Amanda

  Vår tjej blev blöjfri när hon var 2 år och 1 mån. Så fort det blev sommar kände vi bara nej nu testar vi. Tips är kiss och bajskalender så sätter man klistermärken i en kalender. Det älskade våran tjej.

 5. Filippa

  Albus är nu 23 månader och blev blöjfri vid 20 månader. Det går om man vill! Ett tips är att läsa boken potträning på tre dagar 👍 Det handlar inge om att vara ”mogen”, det är dom redan. 😘

 6. Anna

  Har en 3 åring här hemma som vägrar ta avsig blöjan. Vill varken sitta på potta eller toaletten. Skrik o panik så får vänta till sommaren….
  Heja er!

 7. Milla

  Så duktig han är , tror han är mogen om han redan nu kan känna att det är dags med pottan , vilken duktig kille sååå skönt att slippa blöjorna

 8. Andrea

  Min dotter var 1 år och 10 månader när hon blev blöjfri både dag- och nattid. Vi skulle byta golv i vårt hus och jag passade på att köra två dagar utan blöja, om det hände olyckor på det gamla golvet skulle det liksom inte göra någonting. Men vips, på två dagar var hon helt blöjfri. Har tyvärr inga direkta tips, men för oss funkade bäst med att bara ta av blöjan och så fick hon känna efter själv. Inte ha den på då och då för jag tror att hon hade blivit förvirrad av det.