Jannike Ebbing

Så jäkla vidrigt

 

 

Gud, vart ska jag börja efter min dag från helvetet igår. 

 

 

 

Jag satte mig och skulle betala räkningar för mitt bolag och hade fått felmeddelande om en faktura inte blivit betald som jag lagt in som autobetalning , vilket var konstigt då pengar skulle finnas på mitt företagskonto. När jag loggade in såg jag att någon hade köpt saker på sajter jag definitivt inte varit inne på för tiotusentalskronor. Jag brukar inte gå in och titta så ofta på min konto förutom när jag ska betala fakturor mm men satan vilken chock jag fick när jag gick tillbaka tre månader, för det är så länge någon eller några har tagit pengar från mitt kort, taxiresor via appar beställt extremt mycket mat från appar och allt man kan tänkas använda ett kort till. Chocken och känslan av att någon gör ett rejält intrång i mitt privatliv. Jag har plockat bort uttrycket känslomässig våldtäkt så släpp det så är ni snälla, så ingen ska behöva må dåligt över hur jag använde uttrycket!   )  och det är så kränkande. Någon har verkligen gottat sig rejält och jag har haft noll koll, jag beställer ju också mat från foodora och åker taxi men det har jag glömt att jag har på mitt personkonto!!!! Jag ringde i panik till min bank som spärrade allt och jag har gjort en anmälan till polisen och nu får vi se vart detta leder, jag borde ju kunna få fram vem eller vilka det är då de beställt mat och taxiresor? Kanske har någon taxi en kamera? Oavsett så är det människor som är vidriga och jag hoppas karma blir deras straff.

 

Jag misstänker att det hände när jag var i Köpenhamn på jobb då gick de iväg från bordet med mitt kort för att ta betalt och det ska de ju inte göra? Jag har kontaktat restaurangen med så de är medvetna om det så får vi se om fler råkat ut för samma som jag!

 

 

Så läxan blir HA ALDRIG så mycket pengar på ett och samma ställe, ha bättre koll på mitt konto och aldrig ge ifrån mig mitt kort igen. Jag tror även man ska kunna få notifikationer så fort jag gör ett köp måste kolla upp det pronto!

 

 

 

EXTRA efter era kommentarer

 

Vissa tycker inte detta verkar så farligt, att jag överdriver i mina känslor hur det känns. Jag orkar verkligen inte diskutera med er gällande HUR JAG känner och mår av detta. Vilka följder detta har fått för mig och min familj eller vad vi just nu går igenom utöver detta. Glöm inte att ni ser 10 % av mitt liv. Ni vet inte vad som händer och vad jag går igenom, så passa er för vad ni skriver och förminska mina känslor i det här som bara är en liten del av vad som händer i mitt liv. 

 


 

 

Oavsett så är jag starkare idag, igår bara grät jag och kände att livet just nu är lite väl hårt mot mig. Tre onda ting har hänt och de kommer alltid i tre. Men nu vet jag att det är över och nu är det bara att fokusera framåt och vetskapen att det inte kommer mer. Idag känner jag mig stark. Jag fick pannkakor av mina älsklingar till frukost och jag tog en lång dusch, satte på mig kontorskläder och åkte till jobbet, behövde komma iväg och sitta vid mitt skrivbord och äta lunch med mina kollegor. Skönt.

 

 

 

 

 

Skor H&M

Byxor Sanne Alexandra

Tröja Nelly

Kavaj Ralph Lauren

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  helt fruktansvärt! Klart man får bryta ihop när någon gör intrång i ens liv. Hoppas de åker dit ordentligt.

 2. Cissi

  En varm kram till dig!! Hoppas allt löser sig och bortse från personer som inte fattar hur det känns att bli utsatt för något sånt här och förminskar dina känslor!! ❤️

 3. Lindah

  Var med om samma sak hade ingen koll på att någon köpt från mitt kort. Banken spärrade mitt kort då det gjorts köp från USA. Nu hade jag tur då det bara kom över 2000. Men efter denna händelse så kollar jag definitivt oftare och att inga konstiga köp har försökt att göras.. Hoppas det löser sig och att dessa människor får smaka på sin egna medicin ❤️

 4. Anna

  Det är ju väldigt förminskande att skriva våldtäkt, tror många av de som varit med om en våldtäkt hellre hade blivit bestulna på något fysiskt som kan ersättas såsom pengar. Man ska alltid vara försiktig med sina kreditkort och kolla sina konton ofta så man har möjlighet att upptäcka tidigt om något går tokigt. Hur som helst, hoppas försäkring täcker och att du kommer ut detta starkare. Ta hand om dig!

 5. Linn

  Jag förstår verkligen att detta måste varit chockartat och superjobbigt men att använda ord som våldtäkt är inte okej. Detta säger jag då jag personligen tar illa upp av hur du formulerar dig. Du hade kunnat använda många bättre ord för att förklara hur du känner dig känslomässigt utnyttjad, ekonomiskt utnyttjad, utnyttjad eller förnedrad men inte våldtäkt. Att du sedan fått kommentarer om detta men ändå fortsätter att använda detta ordet som är laddat för väldigt många människor som faktiskt varit utsatta för just en våldtäkt och sedan skriva ”jag känner så, ni vet ingenting.” Tyvärr får texten mindre genomslag för mig när jag läser hur du skriver på detta sättet.

  1. Lisa

   Håller med dig. Så långt. Min har hon raderat ser jag. Känner Bisse sen gammalt mycket drama kring allt.

   1. Emilia H

    Kanske för att hon vet vem du är !! Du är kanske en som plockar fram det hos dina ” vänner” om du har några

    1. bisse7

     Haha eller hur, vem orkar vara här och snoka om man nu är bekant och gammal vän till mig som uppenbarligen ogillar mig.

 6. M

  Ett tips är att kolla ditt kortkonto minst en gång i veckan/månaden samt ha ett annat konto parallellt (utan kort kopplat) som du kan föra pengar från och till. På sätt har du inte alla pengar på kontot kopplat till kortet.

  Blir faktiskt förvånad att det finns dem som än idag inte kollar sina konton. Jag har arbetat på bank i många år och jag slutar aldrig förundras över hur folk drabbas. Tyvärr är det dock vanligt att kort blir skimmade och det enda sättet att få reda på om man är skimmad är just att hålla koll på kontot.

  Det du behöver göra är en polisanmälan samt spärra det aktuella kortet, vilket jag förstår att du redan har gjort. Nästa steg är att göra en så kallad kortreklamation hos din bank. Banken kommer sedan undersöka hur köpen är gjorda samt huruvida du har rätt till pengar tillbaka eller ej. Finns förstås inga garantier för att du får tillbaka några pengar, allt beror på hur köpen är auktoriserade. Polisutredningarna brukar tyvärr inte ge speciellt mycket, men banken önskar diarienumret när du gör reklamationen så alltid bra att göra en.

 7. Josefine

  Asså förlåt men trodde det va något mycket värre med tanke på dina storys igår, vill inte förminska dina känslor för de som du fått gå igenom är fruktansvärt men att använda ordet våldtagen är för mkt. Trodde det va någon som skadat dig fysiskt så blev lite förvånad att det va som de va. Såklart fruktansvärt men det löser sig det är ju pengar inga personskador fysiskt

  1. bisse7

   men vad vet du om vad som händer i mitt liv utöver detta? Att detta kom som toppen av ett stort berg av vidriga och jobbiga saker som hänt på kort tid. Att mina känslor och hur ledsen jag blev över ÄNNU EN GREJ. Så snälla. Kom inte här och förminska hur jag mår och hur detta fick mig att känna.

 8. Anna

  Åh vad jobbigt! Men försäkringen betalar tillbaka det. Lite att ta i att känslan är som att bli våldtagen. Men alla känner ju olika