Hade en paus – Jannike Ebbing
bisse7

Jannike Ebbing

Hade en paus

Hej 2020 och alla fina läsare,

 

 

Jag behövde verkligen en paus från mitt så vanliga uppkopplade liv. Jag kände att jag behövde andas och umgås med nära och kära ett par dagar och inte tänka på att fota och uppdatera. Min instagram har jag knappt varit inne på och några stories och det knappt blivit. Så jäkla skönt. Jag trodde att jag skulle ha mer energi nu när jag varit ledig men att ha Oliver hela dagarna blir rätt intensivt om man säger så 🙂 Han leker inte själv så någon av oss måste alltid va med honom och leka, sååå tråkigt haha gud va hemsk jag låter men det är lite drygt ibland att hela tiden sitta på golvet och hålla på. En timme hit eller dit är fine. Vi testade att gå till lekplats men det är kul 30 min typ för O. Aja. Det blir bättre när han blir äldre och man kan sitta och pyssla och grejja DET är kul!

 

 

Som tur är så ÄLSKAR han att bada så en av dagarna åkte vi till simhallen i Bromölla och han älskade det!

 

 

 

Vi har haft så fina dagar med sol nere i Skåne så det har blivit lite promenader i det kalla men friska vädret

 

 

Mys nere vid hamnen

 

 

 

_____________________________________

 

Vi firade in 2020 på Österlen med Olivers gudmor och min fina vän Camilla och hennes familj! Hennes föräldrar äger mitt drömboende på Österlen. Ligger vid vattnet och gården bredvid har hästar och höns, sån otrolig idyll. Huset är heeeeeelt underbart och helt nybyggt!

 

 

 

Vi åkte dit dagen innan nyår och mös, vi hade sån jäkla tur med vädret och barnen leker så himla fint med varandra! Vi åkte till Fredrik på Österlen som Camilla lovade att jag skulle älska och my god vad rätt hon hade. En otrolig mix av nytt och loppis samt en otrolig blomsterbutik. Jag var i himmelriket.

 

 

 

Jag vill ha ett sommarhus NU som jag kan fylla med alla loppisfynd jag ser, det värker i hela mitt hjärta efter det!

 

 

 

Så fint

 

 

En massa porslin som jag gärna fyllt gamla skåp i min sommarstuga

 

 

Kunde inte låta bli dessa stövlar sm står i vår hall nu som paraplyhållare

 

 

Flera kvm med massa fina saker

 

 

 

 

Jag drömmer om denna kassamaskin fortfarande

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen åkte vi tillbaka till gården och matade hästarna och njöt i solen

 

 

 

Oliver vill verkligen pussas och kramas prick hela tiden, TACKA gudarna för denna magiska ålder

 

 

 

Måste berätta det roligaste som hände, jag är sjuuuukt rädd för hästar. Tycker de är lite opålitliga och kan typ döda en haha. Så vi går tll bonden en bit bort och ska hälsa på några andra hästar jag håller fram handen så den får lukta på mig, då försöker den bita mig så jag avlägsnar mig snabbt därifrån. Killarna ska ta bilder på oss så jag får det på kamera hahaha. Camilla står kvar och jag ser hur hästen kommer i full “attack” mot henne så jag skriker AKTA hahahhaahhaaha varpå Camilla blir så rädd att hennes ben viker sig och hon bara ramlar ihop. I tre dagar skrattade vi så jäääävla kul

 

 

 

 

Här har jag backat iväg för jag kände att hästen va loco

 

 

HAHAHAHHAA

 

 

 

 

Efter vårt trauma gick vi hem och åt igen haha, hela skåne resan har jag ätit allt som kommit i min väg 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

Massa god dricka

 

 

Här satt vi och grillade korv innan barnen skulle sova

 

På dagen åkte vi runt på Österlen och hade den finaste dagen någonsin

 

 

 

Vi stannade en stund på stranden och tog magiska bilder

 

 

 

 

 

Så vackert jag blir tårögd

 

 

 

Så fint avslut på ett riktigt jobbigt 2019

 

 

 

 

Jag delar inte med mig av allt här på bloggen när det kommer till det privata men jag visste knappt hur jag skulle orka allt som hände oss under 2019, så många gånger jag ville lägga mig ner och ge upp och bara sluta försöka. Men någonstans i allt mörker så lyckades jag ta mig upp tillsammans med min fina lilla familj. Vi är så starka men de prövningar som livet utsatte oss för, herregud. 2019 var skit och det är jag vän med nu. Nu blickar jag framåt mot 2020 och vet att det kommer bli annorlunda.

 

 

 

 

 

 

Vi bokade en resa till Thailand med Camilla och hennes familj. Jag överraskade F med att boka allt 🙂 SÅ KUL. Vi åker i början på mars och blir borta i 2 veckor. Bor på hotell vid stranden och ska njuta i massor.

 

 

 

 

 

Pojkarna fick värma sig i badet efter 🙂

 

 

 

 

 

På kvällen lagade jag oxfile provencale – MY GOD hur kan jag inte gjort detta tidigare? LIVETS RÄTT, vi hade tur för O somnade på mindre är 2 minuter vid 19 . Jag och F har börjat med en så sjukt mysig grej, vi berättar sagor om dagarna i Skåne för honom och vad vi gjort under dagen. Han blir så lugn och somnar så fort till våra röster! Vi hade mer otur med kompisarna haha de la sig runt 21 så jag styrde middagen men de var enbart mysigt, de har två barn det blir en jäkla skillnad att få ihop livet så jag låter de bli lite bortskämda med mat då 🙂

 

Råstektpotatis, hejdå vad gott! Amadine-potatis är bäst och ha skalet på !

Vi köpte Svensk Oxfile hos bonden som var så extremt god.

Ser ni golvet och storleken på köket? EN DRÖM!!!!!!!

Vi gjorde en enkel brunsås till av saften från köttet och blancherade haricot vertes med lite smör och flingsalt på slutet

Sen blev vi lite extra hungriga innan 00 och gjorde en ostfondue med, SÅ SÅ SÅ GOTT. Vi alla däckade 00.30 haha väldigt trötta småbarnsföräldrar

Dagen efter åkte vi tillbaka till Åhus och mös hemma i huset då mina föräldrar var i London. Så vi köpte pizza och eldade och badade. Bästa dagarna detta! JAg och F har börjat kolla på en ny serie som heter His dark materials på HBO …. GUD ni måste se så jäkla bra

 

 

En underbar julledighet som jag knappt ville skulle ta slut! Hemresan gick otroligt bra och Oliver är så snäll i bilen.

 

 

Nu är jag tillbaka på jobb och allt vad det innebär, jag har världens hög med tvätt att fixa och ett fjärde rum som är KAOS med grejer. Men i morgon öppnar äntligen Olivers förskola så då kommer jag få lite mer gjort med allt här hemma. Jag har inte satt igång med någon diet eller träning som alla jag följer på instagram har gjort haha jag väntar nog till nästa vecka med de rutinerna 🙂

 

 

KRAM och välkomna igen 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
bisse7

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.