Jannike Ebbing

God morgon

 

 

 

Hej fina ni,

 

Trots min konstanta dos av att drömma hela nätterna så vaknade jag utvilad när O vaknade 06.30! Så skönt! F var precis och lämnade honom innan jobb och han gråter alltid när vi lämnar honom 🙁 jag har inte ens kunnat lämna honom för jag hade 100 % börjat gråta. Hur länge var era barn ledsna när ni lämna de på förskolan? Nu går jag liksom och tänker att han är ledsen hela dagen. Usch, panik verkligen. Vill bara smyga dit och se om han är glad igen 🙁 Berätta gärna.

 

 

Jag jobbar lite hemifrån med mäkleriet innan jag ska iväg till tandläkaren, ska bli spännande att börja med min nya tandställning och få rätt på min tand som fått spel! Har även slagit a v en bit av min framtand haha.

 

 

 

 

 

Älskar verkligen vår sänggavel och längtar tills jag åker ner till Skåne och ska se den nya live!

 

 

 

 

Dags att kicka igång dagen! ÖNSKAR att jag hade ett badkar nu när det börjar bli lite kallare ute!!!!!!

 

 

 

 

 

KRAM

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Båda mina pojkar har alltid gråtit när vi lämnat dom. Men det gick över i samma stund som dörren stängdes. Jag brukade ringa och fråga hur det var med honom, bara för att jag själv skulle kunna slappna av. Och som sagt, dom var inte ledsna när vi gått.

    Det är inte lätt att lämna sitt gråtande barn. Men det går över.
    Kram

  2. Sofia

    Min lille kille har gått på föris i tre månader, när jag lämnar blir han sååå ledsen MEN jag lämnar till fröken, går ut genom dörren, kilar in genom fönstret och inte en enda gång har han varit ledsen, så han gråter i ca 10 sekunder sen är han glad och går o äter frukost! Pedagogerna på vår förskola säger att det ör vanligt att barnen gör så, ledsen när man lämnar Ken då fort mamma o pappa är utom synhåll så är de glada

  3. Caroline

    Började inskolningen när vår son var 1år o 4mån nu i början av augusti. Vi anpassade inskolningen efter sonen så att det blev en lite lugnare takt – vilket kändes väldigt skönt. Erik har gråtit varje morgon och gråter fortfarande. Jag står alltid kvar i hallen (så att han inte ser mig) tills jag hör att han slutat gråta. I början tog det någon minut och nu brukar han ha slutat innan jag ens kommit ut i hallen.) Det är otroligt skönt vänta tills han slutat så att man kan släppa tanken på att ”han kanske fortfarande gråter”! Det allra viktigaste (och svåraste) är att man som förälder gör ett tydligt ”överlämnande”. Ett tydligt hejdå där man är lugn, glad och positiv till att lämna honom trots att han gråter. Så att man förmedlar den positiva känslan till sitt barn – att förskolan är något roligt och att man har fullt förtroende för pedagogerna.
    Sen när man väl gått så kan tårarna få komma?
    Det är allt annat än lätt att försöka vara glad o positiv när man egentligen bara vill gråta eller krama sin son. Men kommer gå över. Det kommer komma en dag när han springer in på avdelningen o vinkar hejdå med ett leende på läpparna! ❤️

  4. Kim

    Väldigt olika. Äldsta sonen var ledsen många gånger, gick i perioder. Oliver som jag nu skolade in förra veckan har so far gråtit de gånger vi lämnat, eller varit arg rättare sagt..
    Vi får alltid sms vid jobbiga lämningar om hur det går och dom har sagt att dom alltid ringer föräldrarna om dom är ledsna länge och det inte går över. Men får alltid ett sms 5-15 min senare med bild på glada och lekande barn, kan dom inte göra så för er? Återkoppla?
    Har faktiskt aldrig hänt av alla gånger att dom inte slutat vara ledsna och då var äldsta sonen väldigt hemmakär och lite tillbakadragen som liten. Lycka till :)!

  5. Angrlica

    Skolade in min son vid 2, års ålder och han är idag 5 år. I två och ett halvt års tid grät han i princip och jag va överlycklig de dagar han inte gjorde det. Jag visste dock att han trivdes eftersom att han snabbt blev otroligt tajt med två andra killar och vi har ständigt haft kontakt med personalen. Men mammahjärtat vänjer sig aldrig, han kan fortfarande gråts ibland men nu är det mer undantagsfall.

  6. Angelica Johansson

    Det är så jobbigt när dom är ledsna! Vi skolade in vår son i augusti och hade två veckor lång inskolning. Första två dagarna var han ledsen när vi gick men sen har han varit taggad. De tipsade om att man kunde ha längre inskolning om barnet är ledset för då har det kanske inte hunnit knyta an till någon pedagog än, kanske kan vara ett tips? Vår förskola sms:ade även oss så fort vi gått att han var glad igen ? Lycka till, hoppas det vänder snart!

  7. Angelica

    Det är så jobbigt när dom är ledsna! Vi skolade in vår son i augusti och hade två veckor lång inskolning. Första två dagarna var han ledsen när vi gick men sen har han varit taggad. De tipsade om att man kunde ha längre inskolning om barnet är ledset för då har det kanske inte hunnit knyta an till någon pedagog än, kanske kan vara ett tips? Vår förskola sms:ade även oss så fort vi gått att han var glad igen ? Lycka till, hoppas det vänder snart!

  8. Linnette

    Jag jobbar som förskollärare och har precis skolat in de 12 första barnen i gruppen. Dessa barn är mellan 1-2 år, Vissa barn är mer ledsna än andra vid lämning och under dagarna men i 90% av fallen slutar barnet gråta efter ett par minuter efter att föräldern lämnat. Jag skickar alltid sms till föräldrarna, med en bild på barnet, efter en stund när barnet lugnat sig och det är många som uttrycker att det tycker det lättar värken i hjärtat om lämningen varit jobbig.

  9. Sandra

    Hej! Vad jobbigt att han är ledsen när ni lämnar, nu vet jag inte hur de gör på er förskola men där jag jobbar brukar vi alltid skicka ett sms/mms när barnet har blivit glad igen och börjat leka så föräldrar inte behöver gå och fundera på om deras barn fortfarande är ledsen och gråter. Har varit väldigt uppskattat, framförallt av föräldrar till nyintroducerade barn. Du kanske kan fråga om pedagogerna på er förskolan kan skicka en litet uppdatering till dig så du kan känna dig lite lugnare? ?

  10. Sunny

    Min 3-åring är fortfarande ledsen när jag lämnar honom 🙁 men vet att det går över direkt när jag gått…

  11. Louize

    Hej fina! Ella var också ledsen vid lämning när hon var liten, jag ringde alltid efter en stund
    till förskolan och då satt antingen Ella i knät på en pedagog och var lugn eller var hon igång med kompisarna, det kändes så skönt k mammahjärtat<3 Kramar

  12. E

    Två dagar förra veckan var första gången mitt lillhjärta inte grät och sa hejdå mamma när jag lämnade. Började föris i maj. Däremot så vet jag att det alltid går över direkt jag gått därifrån så det är skönt att veta. Har sedan jättekul hela dagarna. Är säkert så för er också ? Ring och kolla läget eller be personalen höra av sig!

  13. Frida

    Vår yngsta har gått i 8 veckor, han gråter fortfarande när vi lämnar. Så svårt, som tur är lämnar oftast min man. Vår äldsta grät i över ett år. Men oftast går det ju över efter en stund. Jag brukar få bilder på barnen att det går bra. Någon gång har jag ringt och kollat läget.

  14. Sofie

    Mina barn har sällan varit ledsna vid lämning men ett tips är att be personalen ringa er/skicka en bild när han har lugnat sig. Då kan det kännas lite bättre. Ofta går det över fortare än man tror. Styrkekram!

  15. Katariina

    Be förskolan att ringa dig lite senare så du vet att allt är bra igen ifall han varit ledsen när ni lämnade honom. De flesta barnen är ledsna någon gång när man lämnar dem, det är helt naturligt!

  16. Maria

    Vår lilla var ledsen i kanske 3 veckor när vi lämnade honom, men det gick över supersnabbt, efter en minut typ. Personalen brukade skicka en bild/film på honom några minuter efter vi hade gått, det var helt underbart för samvetet. Det kanske de kan göra till er med? Sen är det fortfarande lite chansning när jag (mamma) lämnar (ovant +mammagris). Vi pratade också med personalen om hur vi lättast skulle göra, man vill ju bara stanna kvar och trösta men det funkade inte riktigt för oss, han blev bara mer ledsen sen då när vi verkligen behövde gå.

  17. Mia

    Ring till förskolan så får du säkert svaret att han är glad igen nu ❤ Så gjorde jag om det va mkt tårar vid lämning, hellre det än gå med en klump i magen hela dagen!

  18. Cassandra

    Vi har samma för våran lilla, varit en väldigt tuff inskolning som tagit oss nästan 6 veckor!
    Men vi har valt att ha sms kontakt med förskolan så de skickar bilder o skriver om hur hon har de så då kan vi slappna av lite lättare på jobbet! Sen har våran lilla fått ta med sin vagn in på avdelningen som en trygghet och de har funkat super, så de kan vara något ni kan testa! ? Hoppas de funkar! Kram ?

  19. Carro

    Lillan var ledsen Ungefär 3 veckor och nu säger hon bara hejdå och går och leker, så skönt!! De flesta gråter nog lite i början men blir glada efter några minuter när man gått iväg:)