Jannike Ebbing

Ett par dagar i Åhus

 

 

 

Hej vänner,

 

Njuter ni av er semester eller har den inte börjat ännu? Vår är så lugn att jag knappt vet vilken dag det är. Dagarna flyter ihop och det dåliga vädret och vi ta mig tusan accepterat nu och aktiviteterna är därefter.

 

Igår kom min killes mamma och kompis hit ( även en galet söt liten valp ) så jag satte mig i bilen och åkte runt för att inhandla till deras ankomst. Ev av sakerna jag älskar med Skåne är alla gårdsbutiker som finns här, jag får inte nog av att gå runt i deras små butiker och dofta och se de svenska böndernas mästerverk presenteras i sin rätta miljö. Jag köper ALLTID svenskodlat och närproducerat i matbutik och kollar varenda etikett vart det kommer ifrån och favoriserar svenskodlat. Varför? Se nedan.

 

SÅ jag köpte magiska tomater, ostar, korvar, rökt lax, potatis kött och ägg – känslan att packa ner det i bruna papperspåsar är något speciellt!

 

Är ni i krokarna i östra Skåne och Åhus så rekommenderar jag dessa:

 

 

 

Ratchekegården

Här finns potatis, tomater i massor och ägg. Flera kryddor och välsorterade hyllor med ekologiska produkter. Lite butik men absolut värt ett besök!

 

 

 

 

 

Snälla ni, köp bifftomaterna. Servera med en god olivolja, flingsalt och Buffalo mozzarella och lite balsamvinäger – wow

 

 

 


 

Rökeriet i Åhus

 

Granne med Ratchekegården ligger rökeriet sm dessutom är en restaurang. Deras romsås….. magi! Ett måste när ni är där. Restaurangen ligger precis vid en å med platser ute i solen, riktigt idylliskt och underbar mat.

 

 

 


 

Bondens skafferi

 

Min favorit och en helt ny butik i Åhus. Fick nästan nypa mig själv när jag satte foten här inne. De har ALLT och lite till. Deras ölkorvar…..köttet, bären, tomaterna…. ja ni ser ju själva. Detta är ett måste inför era middagar.

 

 

Halva grejen är hur allt presenteras….

 

 

 

Halva burken med hallon tog slut i bilfärden hem haha, sååå goda

 

 

 

Hela miljön och att ha tid att stå att laga mat i vårt nya utomhuskök är för mig lycka och semester.

 

 

Här spelade vi in min första youtube-kanal och mitt första recept som ska läggas ut där tillsammans med en lite house tour över hur vi bor här i mina föräldrars stuga! Att steka på en stekhäll, vill typ gråta för att jag bara ska få göra det 5 veckor till haha , det är LIVET!!!!!! Stå utomhus och laga mat, se fåglar och njuta, nä jag kan inte med ord förklara det.

 

 

 

Jag har skrivit tidigare vart min stekhäll är från men det tåls att skriva igen…. den var sååååå bra att laga mat på, över förväntan då jag var ganska nervös över att laga mat på den!

 

KLICK

 

Den har två olika nivåer, en yttre ring och en inre ring som gör matlagningen till en ren jäkla dröm kan jag lova.Inet fastnar i ytan heller!!!!

 

 

 


 

I dag åt vi lunch på vårt favvoställe i Åhus, nämligen Åhus Home som har den bästa lunchen och location. Strålande sol och extemt trvlig personal, att maten dessutom är vällagad och smakar himmelskt är ett extra plus!

 

 

Hur vackert?

 

 

Vi har haft sån tur med vädret fram till 15/16 varje dag!

 

 

 

Det finns både en lunchdel och en cafédel. Perfekt när man har barn med, mycket fri yta att springa runt på!

 

 

Oliver åt våfflor och va väldigt nöjd 🙂

 

 

Även att det fanns en blå ko att rida på hahah

 

 

Menyn är riktigt bra och sillbordet är nästa grej jag ska testa!

 

 

Åt fisken om var tio poäng

 

 

Dagen till ära var jag dessutom dressad i soft goat från topp till tå

 

 

Kan inte annat än att älska trenden med cykelbyxor!

 

 

Nu har vi precis diskat allt och ska lägga oss, har inte varit vaken en gång efter kl 23 här, såååå trött! I morgon är det min tur att få sovmorgon och jag längtar extremt kan jag lova. I morgon åker vi till Österlen och mina bästa tips kommer därifrån i morgon!

 

KRAM

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Louise

  Hej
  Tack för en inspirerande och härlig blogg? Fortsätt snälla med att blogga, har följt dig sedan du började blogga och har alltid tyckt så mycket om den.

  Kan inte du ge lite boende tips runt Österlen? Både lite lyxigare och lite enklare. Har så svårt att hitta boende för en weekend.

  Tack på förhand

  Mvh

  Louise