Jannike Ebbing

Så gott

Hej fina,

 

Hoppas ni njuter av helgen! I går var det min tur att bjuda på middag till familjen och jag gjorde min och F favoriträtt! Gnocchi med burratta och krispig panchetta!

 

Så himla gott och så enkelt att laga! I med att det råder grillförbud fortfarande så hade jag en jäkla tur, det fanns tre paket färsk gnocchi kvar på Ica, sååå utplockat överallt!

 

Detta behöver ni till 2 personer

1 paket burrata

1 paket panchetta i tärningar

1 kruka salvia

1 lök

1 buljongtärning (grönsak)

1 knippe sparris

1 paket tomater

1 paket ruccola

1 stor creme fraiche

1 flaska tryffelolja

2 vitlöksklyftor

1 citron

Parmesanost

salt och peppar

 

Gör så här:

Stek löken och vitlöken mjuk, häll i creme fraiche och i med buljongen låt det koka upp! I med ca 2 dl parmesan. Smaka av med tryffelolja.

Stek panchetta så den blir riktigt krispig och lägg på papper vid sidan om.

Stek sparris med massor av smör, droppa citron över och salta. Lägg på en tallrik bredvid med lite parmesan över.

Koka upp vatten och koka gnocchi.

Häll över gnocchi i såsen och smaka av med salt och peppar.

häll över gnocchi i en stor skål med ruccola i botten och dekorera med tomater och lägg på burratan och panchetta samt salvian!

 

NJUT!

 

 

Så otroligt gott och enkelt att laga!

 

 

Så mysigt mamma och pappa gjort nere i vår stuga!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.