Av hela mitt hjärta

Frukost för en 4-åring?

Idag har vi tagit det lugnt på morgonen. Känner mig lite trött trots att vi har sovit som ”små grisar” allihopa i natt. Arvid har vaknat 1 gång och ätit, men annars har vi sovit. Tjejerna är på skolan och Alvin på dagis. Morgonen har inneburit en hel del bråk med en 4-åring som inte riktigt vill förstå att man måste äta frukost på morgonen. Kan bli tokig på det här med frukost. Vad är en bra frukost för en 4-åring? Vad ska dom äta? Hur mycket ska dom äta?

Tjejerna var jätteduktiga på frukost och vi har aldrig haft några problem med det, men Alvin har är periodare. Ibland är det hur enkelt som helst och få i honom frukost och ibland går det inte alls. Han vill inte ha något eller gillar inte det som erbjuds. Så nu är jag nyfiken på alla andra med mindre barn eller om ni kommer ihåg vad era barn åt när dom var kring 3-5 år.

*  Vad ger ni era barn till frukost?
*  Hur mycket äter dom till frukost?
 

frukost

 

Alla tips på hur man får en 4-åring mer intresserad av att äta frukost tas emot med stor glädje. Vi har försökt testa nya grejer, hitta favoriter, vara mer generös med frukt och bär osv osv, men inget verkar riktigt fungera bra. Så tips tas tacksamt emot.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.