Av hela mitt hjärta

Ingen skillnad eller tvärt om..

Jag hade nästan glömt hur det vara att vara hemmamamma när man väl har kommit tillbaka in i rutinerna efter att ha varit i det där lulliga ”nybebis bubblan” det är verkligen ingen skillnad på vardag eller helg. Man kliver upp samma tid ändå, ingen sovmorgon, småttingarna vaknar ju som vanligt ändå. Disken, tvätten och alla andra vardagssysslor är det lika bra att ta ändå för att inte få ändå mer efter helgen. Den ända skillnaden som är mellan vardag och helg är i så fall att man få det lugnare på vardagen. På helgen är ju hela familjen hemma och då är det fredagsmys och städning efter det och sedan är det aktiviteter som ska till istället för att de flesta är på skola eller dagis. Och vi får inte glömma maten och ”mellisar” och allt där till. Känns inte som om det är någon helgvila egentligen över huvudtaget. Visst det är ju trevlig att få extra tid att umgås med barnen, men frågan är väl hur mycket man ”umgås” och hur mycket man sliter och släppar för att allt ska bli bra för familjen.

Avslutade i alla fall igår kvällen med fredagsmys framför Wildkids med alla barn medan pappan i familjen var på hockey. Efter det skulle vi se på Fångarna på fortet, men till vår fasa fick vi se att det var SLUT och istället har Let´s dance börjat och jag kan säga att jag hade en MYCKET ledsen och arg 4-åring här hemma som inte alls tyckte Let´s dance var ”grejen att titta” på alls!
Så vi fixade en liten pojkfilmkväll för killarna på Alvins rum. Arvid fick sitta med storebror i fåtöljen och titta på Spiderman en stund istället och då vart allt mycket bättre och Alvin kunde så småningom somna som en glad pojke igen.

image

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.