Av hela mitt hjärta

Hundägare ta ert ansvar

Dags att sticka ut hakan igen då. Alltså jag blir vansinnig på dessa jäkla kommentarer om alla stackars hundar på nyår. Vad är problemet egenligen? Alla hundar kan väl för gud skull inte vara livrädd för smällare? Och man behöver väl inte ha hundarna utomhus precis vid 12-slaget på nyårsafton. Alltså det är 365 dagar om året och 1 jäkla dag om året skjuter vi raketer för att fira det nya året.
Jag har ungar som tycker det är ganska läskigt med de höga smällarna, men med hörselkåpor och förberedelser går det alldeles utmärkt och när dom var mindre sov dom sig igenom hela allt ihop inomhus.

Jag kan inte vidare värst mycket om hundar, men jakthundar t ex måste väl vara van vid höga ljud, så även hundar som är tränade att jobba med att tex söka minor i andra länder osv så på något vis så måste det väl gå att vänja en hund med höga ljud som t ex fyrverkerier. Dessutom finns det ju platser man kan vara på där fyrverkerier osv låter mindre t ex i en källare, i ett rum med lite stämningsfull musik eller kanske ute på glesbygden. Om nu hunden mår så fruktansvärt dåligt av nyår och raketerna så är det väl upp till hundägaren att lösa problemet inte oss alla andra som inte har några hundar. Nej, det där kan ni hundägare köra med hur mycket som helst men vi tänker smälla våra raketer i alla fall vid 12-slaget. Precis lika lite som ni hundägare skiter i hur det ser ut i snön och till våren efter att era hundar skiter och pissar överallt, lika lite skiter jag i era hundar över 12-slaget på nyår.

Gott Nytt År på er hundägare sätt fetvadd i öronen på hundarna, ge dom ett köttben att gnaga på, släng på lite lugnande musik eller åk ut ur civilisationen med era hundar och fira nyår där med era hundar istället om det är så besvärligt. Ansvaret för att hunden mår bra är ert, inte vårt.

image

Bilden är lånad från helagotland.se.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.