Av hela mitt hjärta

Ärligt, rakt och så rätt…

Jisses, detta lilla C som skrivit under insändaren gjorde så stor betydelse, som sa så mycket sant och som verkligen, verkligen är vaken för allt slit  och skit som våra lärare får stå ut med i dagens läge. Jag kan tycka att man tar i med lite hårda/otrevliga ord, men det verkar verkligen vara det ända som får folk att reagera och lyssna, så go for it!

Några rader som fastnar för min del är:

Om du, som förälder, var en månad i skolmiljö, då skulle du ändra uppfattning om väldigt mycket. För det första skulle du bli medveten om att ditt barn, även grannens barn, visar sig ha en sida du aldrig tidigare sett. För det andra skulle du se en lärare som en hjälte, en Captain America. Eller kanske hellre, en Kapten Sverige.

Jag har besökt skolan och klasser flera gånger och för min del så är redan lärarna hjältar och eleverna många gånger envisa, hysteriska ungar som inte lyssnar som är taskiga mot varandra, som förstör både material och egendomar och jag är en sån där ”skitförälder” som ungarna blir vansinnig på som lägger sig i när dom bråkar på skolgården och som säger åt dom när dom slänger papper på golvet eller knuffar på någon kompis i klassen och jag är stolt över att vara det, men jag fattar inte VARFÖR gör barnen så här?! Och varför vänder sig ett barn som blir tillsagd emot en och svara ”håll käften” eller ”skit i det du” ?!

också till nästa stycke då……..”vårt eget barn lämnade både förnuftet och empatin hemma i hallen i morse.”

Ja, varför gör dom det? NÄR slutade man ha respekt för vuxna och andra medmänniskor? Och VARFÖR? Hur kan dom känna att det är ok att lämna både förnuft och empati och bete sig som riktiga grisar på skolan?! Jag tror absolut inte att alla elever är så här och jag hoppas för gudarna att mina barn inte är så då jag inte tittar på OCH jag hoppas att om någon skulle se mina barn vara elaka, bråka, slåss, spotta på någon, säga något elakt eller vad sjutton det nu är….att dom säger det till oss som föräldrar så vi kan ta upp detta med våra barn.

För mig är det jätteviktigt att lyssna på två sidor och jag må vara en hård förälder, men jag vägrar att tro att mitt barn skulle vara någon ängel. Jag kräver av dom att dom har respekt för vuxna och att dom är snäll mot sina medmänniskor och dom kommer få veta om att dom inte sköter sig, om dom nu inte gör det. Men jag är inte med mina barn hela dagen och kan inte garanter att dom i den ”tuffa skolmiljön” inte faller i denna fälla och lämnar empatin och förnuftet hemma. Därför är det viktigt att vi vuxna pratar med våra barn och varandra. Uppmärksammar problemen i skolan och hjälper till att se till att våra barn beter sig som folk ÄVEN i skolan.

och slutklämmen…..”från en förälder till en annan, vill jag ge ett konstaterande och ställa en liten fråga: Lärarna sliter sitt hår för att ditt barn ska få både en akademisk- och en social kompetens. Vad gör du?”

Jag gör vad jag hoppas en hel del för att mina barn ska bete sig bra mot sina kamrater och ha respekt för dom vuxna och jag hoppas att dom gör det i skolan, men vad kan jag och andra föräldrar göra mer för att hjälpa till att få till en dräglig arbetsmiljö för alla lärare och andra som arbetar på skolan?

 

artikel

 

Om Ni inte läst insändaren rekommenderar jag att ni läser den, både insändaren i ST och kommentarerna som inkommit efter artikeln.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.