Av hela mitt hjärta

Varför är det så svårt…

Jag förstår inte varför jag har så svårt för att komma ihåg och ta hand om blommorna. Jag har verkligen inte gröna fingrar och jag kommer nog aldrig få det heller, men det är ju inte direkt skitsvårt att fatta att om man inte vattnar blommorna 1 gång i veckan så kommer vissa av dom inte må så himla bra, eller?

Man skulle ju t ex kunnat bestämt att varje onsdag vattnar jag blommorna och så är det med det och sedan inte övervattna utan bara en liten skvätt, men det är liksom vissa saker som i min värld helt enkelt bara inte funkar eller som jag kommer ihåg.

Nu var det kanske 1 ½ månad sedan jag kastade alla blommor i vardagsrummet och skaffade nya. Två novemberkaktusar (som naturligtvis klarar sig längre än 1 vecka) och 2 fredskalla och dessa stackars fredskalla har ett tufft liv hos familjen B. Dom slokar och hänger nästan över krukan och ner på fönsterbrädan innan jag lyckas se att dom behöver vatten och sedan piggnar dom på sig och så går det några veckor igen så ligger dom där och slokar efter kanten på krukan igen. Undra hur många gånger dom kan göra det innan dom ger upp denna plågsamma behandling 😉

image

Ser i alla fall ut som om dom är påväg att ta sig tillbaka till ståtlig blomma även efter denna slokning, men jag måste nog få någon form av fungerande rutin för skötseln om inte blommorna ska strejka och dö bort.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.