Av hela mitt hjärta

Fototriss del 238: Min stad/by/ort

Dags för en fototriss igen. Tycker det är lite skoj. Denna gång ”Tre bilder på min lilla stad Sörberge”. Vet inte riktigt hur intressant det är, men det är en pittoresk liten stad i Norrland som har det mesta man behöver i liten skala.

image

Centrum består av en lång väg och  efter denna väg ligger det lilla samhällets olika näringsidkare och den är dessutom länken till alla små vägar och byar runt omkring.

image

Gatan börjar vid populära ICA Anderssons som precis firat 100 år och fortsätter med frisörer, blomsterhandel, ett litet fik, en mack, en kiosk, 2 hamburgerior och 3 pizzerior.

image

Den lilla staden har dessutom en fantastisk utsikt över älven, med en otrolig vacker kyrkogård precis intill älven. Underbart rogivande plats både för de saknade och de som saknar.

Vill Ni se andras bidrag i fototrissen klickar ni >>HÄR<< och njuter av massor av vackra och underbara bilder.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. ylwa

      Ja jag växte också upp så fast i en annan liten stad som heter Öregrund, men bor här uppe sedan över 20 år tillbaka nu och trivs jättebra.

    1. ylwa

      Helt underbara bilder på din sida. Önskarjag var lika duktig att fotografera lch fånga ögonblicken, men men övning kanske ger färdighet.

      Känner tyvärr i te igen dina vänner, men vi är ju några stycken som bor här i Sörberge.

  1. Åke

    Vad kul att nästan få se bilder från din hemtrakt. Men han som äger hamburgerkedjan den större är ingen mindre än min tremänning Christian 🙂 Som är son till den store skidåkaren Billy. Min lillebror jobbade på ICA i många år, dessutom hade min andra bror musikstudio under Anderssons. Min mor jobbade dessutom på posten i många år där. Min farfar och farmor hade hus intill Parken och fick flytta därifrån när kraftverket byggdes. Min far var med och stakade ut älven du visar upp när kraftverket byggdes. Älven var bara en liten fåra före. I Indalsälven fiskade jag mycket som ungdom också. Jag har många vänner som bor där också. Om du går tillbaka i min blogg ser du hur jag firar dem på södra berget för två veckor sedan… Du kanske känner igen dem 🙂 Kul att få se bilder från Sörberge, nu länkar du in till tävlingen, kopiera min länk så blir det lättare 😉 Jag är uppvuxen i Vivsta och har i alla fall bott i Tallnäs, det var samma postort som Sörberge då 🙂 Jag har mycket anknytning dit 😉

    1. ylwa

      Vad roligt att du kommer härifrån och att du har många släktingar och vänner som växt upp här eller bor här. Jag är egentligen inte alls uppvuxen här utan i Öregrund, så det känns nästan som det är mer din/er stad än min, men jag bor ju här nu sedan över 20 år och jag trivs jättebra och tyckte därför det var värt att visa vår lilla stad.

    1. ylwa

      Jag såg det sedan, men jag vet inte om det kändes jätteviktigt att vara med i tävlingen, var mest roligt att vara med på fototrissen. Men tack för påminnelsen.