Av hela mitt hjärta

Vadå, vad menar dom? Är vi ute eller inne?

Det är lite kul när man är och handlar på ett nytt ställe fast som ändå finns hemma som t ex ICA Maxi eller Max hamburgeria, Statoilmacken eller vad sjutton det nu är. Idag har vi varit in på 2 ställen och inte fått tag i det som vi normalt sätt utan problem får tag på hemma på samma butik/matställe. Iställen har vi fått kommentaren – Det säljer vi inte här, det är bara norröver det säljs sånt.

MEN vad sjutton menar dom? Är vi före eller efter? Ute eller inne?
Det ena stället som vi var på var just Max hamburgeria som då är en norrländsk hamburgeria och i Norrland där äter vi skrovmål, men på Max i Västerås där finns inte några skrovmål? Men va sjutton det ska väl för fasiken en lika norrländsk hamburgeria i alla fall oavsett vart den ligger. Kan du åka till Rom ock käka en cheesburgare på MC Donalds så ska jag väl kunna gå in på vår norrländska hamburgeria i södra Sverige och äta ett skrovmål! Om inte folk i södra Sverige gillar norrländska skovmål så gå till MC Donalds då för fasiken eller till Sibylla eller Burger King, men menyn ska fasiken vara den samma på alla Max! Skrov är norrlänsk, så också Max, vänj er, ät och va tyst! 😉

Andra saken vi sökte var Noisettsås på mjukglassen, på ett helt annat ställe och en helt annan butik och jag fick även där veta att det är bara uppöver man äter det. Men va sjutton äter man för sås på mjukglassen här då? Och varför är det just bara uppöver? Varför inte neröver? Borde ju ätas mer glass neröver Sverige med tanke på att dom har sommar och värme längre en oss?

Det är bra konstigt det här. I’nt äre så i Norrland i’nt, där ä allt som d’ä ska. 😉

image

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.