Av hela mitt hjärta

Skitprat

Bakifrån eller framifrån det är frågan?

Nu får Ni ursäkta att jag vräker ur mig lite skitprat, men jag tycker att det kan vara en intressant fundering. Frågan ovan är, om jag ska försöka förklara lite mer utförligt. Hur ska barnen lära sig att torka sig. Min tanke är att om man är av det kvinnliga könet så kan man torka från 2 håll, det kanske man kan om man är av det manliga könet också, men jag har inga erfarenheter där så jag låter det vara osagt.

Alla som har tjejer brukar lära tjejer att torka framifrån och bakåt och det är väl en hygieniskt trevlig grej att inte få bajs i snipan, men när det gäller att torka bajs kan man ju ändå torka framifrån och bak istället för att försöka nå bakifrån.

Min erfarenhet är att det kan vara lite svårt för ett barn att torka genom att ta handen bakom ryggen och ner den vägen och torka. Det är lite svårt och krångligt och ibland när dom är precis i starten att liksom lära sig själv så blir det ibland bajsspår nästan ända upp på ryggen som barnet inte har en aning om för dom ser ju inte vad dom gör bakom ryggen. Om man istället lär flickorna att man ska torka framifrån och bak och börja med snipan och sedan torka baken framifrån och bak så räcker armarna bättre till och dom kan om dom sitter lite bredbent se ner på pappret om det är rent eller om det behövs en omgång torkning till. Inget bajs kommer heller hamna halvägs upp på ryggen. Men är det kanske dumt att lära dom så?

Varför jag funderar på det nu när mina tjejer fixar detta själva är ju för att jag när jag nu så småningom ska lära lillebror så är jag inte lika säker att det är så bra att bara torka framifrån, han har ju liksom lite mer i vägen där fram. Så åter till frågan ska man lära att torka bakifrån vid bajs och framifrån vid kiss eller ska man ta allt framifrån fast kiss först och bajs sedan? 😉

Nu vart det mycket skitprat, men jag försökte att använda så ”fina” ord jag kan i ämnet 😉

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.