Av hela mitt hjärta

Minnesprogrammet Astrid

Vilket underbart hjälpprogram som vi fått tips om från arbetsterapeuten. En liten röd bläckfisk som heter Astrid.

Man lägger in saker som i en minmeslista och sedan talar man om när det ska vara gjort och då kommer bläckfisken Astrid hjälpa till att påminna en och om man inte gör det eller skjuter upp det då kommer hon med en ny påminnelse med ett litet meddelande t ex Är du ledig? Det är dags att göra läxan, eller Dags att göra läxan, jag lovar att det kommer kännas mycket bättre när du får detta gjort.

Hon påminner och peppar på samma gång så man får saker och ting gjorda. Astrid är en app som vem som helst kan ladda hem och använda, men grundtanken är att den ska användas till barn och vuxna som har svårt att minnas och som behöver lite pushning för att få saker och ting gjorda.

Eftersom inte bara Emelie ska kunna programmet har jag lagt in programmet och testat det på min telefon också, vart så full i skratt när jag imte gjort en uppgift utan skjutit på den flera gånger, då sa Astrid till slut: Jag dör en smula varje gång du ignorerar mig 😉
Vi vill ju inte att vår rara söta bläckfisk ska dö en smula så det är ju klart att vi måste göra den uppgiften så det blir klart.

När man väl gjort en uppgift så får man naturligtvis beröm och Astrid kommenterar t ex Toppen! Bara en uppgift till! eller Jättebra jobbat! eller Du är duktig, det här går ju bra!

image

Tänk vilka bra appar det finns. Kan varmt rekommendera denna oavsett om man har en problematik eller inte.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.