Av hela mitt hjärta

Stulen plånbok!!

Igår eftermiddag hände det som bara inte får hända. 2 yngre killar bufflar sig förbi oss när vi är nere i tunnelbanan och lyckas knycka P-A:s plånbok ur hans framficka på jeansen. Ja jag vet inte hur det går till?! Men lyckades gjorde dom och trångt som fan var det också. Efter ca 10 meter märkte P-A att han inte längre har sin plånbok. Vi vänder oss om och där är ett enormt tumult på gång mellan en italiensk herre och dessa 2 pojkar. Mannen pekar på P-A och sedan på marken framför pojken. Italienaren har alltså sett att pojkarna snodde plånboken huggit tag i pojken fått någon annan att hojta och vifta tillbaka oss så vi kunde få plånboken tillbaka.

Alltså sånt händer inte! Vill framhäva att vi inte har pass eller kontokort med oss när vi är ute och går, men dock legitimation och en hel del pengar. Det var flera italienska kvinnor och män som stod och tittade på och förmanade oss om att man inte ska ha plånbok och dåligt i öppna fickor utan dragkedja. Man var också väldigt noga med att tala om att pojkarna var rumänska och inte Italienska, för så gör inte italienska barn/ungdomar.

Det vart ett väldigt pådrag och tumult och vi tackar den Italienska mannen och alla andra som hjälpte till. TACK SNÄLLA NI!!

Nu ligger även plånböckerna i safteyboxen på hotellet till vi ska åka hem och vi delar på kontanterna vi har på oss resten av tiden i Rom.

image

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.