Av hela mitt hjärta

Liten bok om ADHD

En av mina flickor har ADHD och jag har via ett företag som heter Janssen hittat ett informationsmaterial som är så himla, enkelt och rakt på fullträff på hur det är med min flicka och ADHD:n. Det är så enkelt sätt att beskriva på och fina bilder tycker jag.

Jag har läst jättemånga Internetartiklar, böcker, informationsblad, men alla har varit väldigt krångliga eller generella både för tjejer och killar och ADHD problematiken är inte bara unik hos varje barn utan även otroligt olika på tjejer och killar. Problematiken även så.

Så för mig var det en glädje att läsa denna bok, som ska vara en berättelse från ett barn med ADHD och det tog rakt i hjärtat.

Du är klok som en bok Lina! heter själva ”boken” som är ett liten enkelt informationshäfte där man får en ganska bra uppfattning om hur det är att vara flicka och ha ADHD och ävenlite om hur det är att vara förälder till en tjej med ADHD vilket aldrig blir som man tror. Klicka på länken och läs vet jag!

Sedan fick jag se nu att dom lagt ut en till fantastisk grej ett sk Webbschema. Man kan alltså gå in och skapa ett schema med bildikoner vecka för vecka med vad dom ska göra under dagen, vad dom ska ha med sig i ryggsäcken, vilka dagar hon har gympa, rutinerna på morgon och kväll vilken grej! Jag blir så glad när man hittar sånna fyndiga grejer som underlättar vardagen så oerhört. Framför allt för att det stärker hennes självkänsla av att klara sig mer själv.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.