Av hela mitt hjärta

Medicinering ADHD

ADHD medicinering inledd. Efter massor med väntan har vår dotter äntligen fått börja med medicineringen som förhoppningsvis ska göra att hon äntligen får lite bättre fokus och lättare att kunna hänga med i skolan. Hon fick börja med en låg dos och nu för 3 dagar sedan ökade vi dosen till det dubbla.
När hon startade med den låga dosen fungerade allt bra. Inga biverkningar, inga problem med tabletter eller intag av annat. Men nu när hon ökade till den dubbla dosen vart hon helkonstig. Jätteinstabil. Kunde skratta, gråta, vara arg och gå tillbaka till att skratta igen på mindre en 20 minuter. Det är jättejobbigt att se och man funderar både en och två gånger som förälder på vad man håller på med och varför man ger henne medicinerna!
Jag pratade med sköterskan ang detta och hon tyckte att vi skulle ha lite is i magen då det blir som att börja om från början varje gång man höjer dosen. Mycket riktigt efter 3:e dagen så var allt som vanligt igen och vår tjej var tillbaka till normalt igen. Nu gäller det bara att se om det sker någon förändring efter detta. 4-6 veckor tar det innan man ser om hon har en fullgod effekt av medicinen så vi får väl vänta och se.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.