Av hela mitt hjärta

Död åt bananflugorna

Usch vad jag tycker dessa små bananflugor som kommer som ett brev på posten lagomt när rötmånaden är. Denna gång var jag förbered och la all frukt och allt som dom någonsin kunde tycka om i kylskåpet. Ingenting framme alls, inga grönsaker, frukt eller annat sött som dom kan tycka om. Bara ett litet problem. Skrutten och bananskalen som kastas i soporna lockade till sig flugorna i påsen under diskbänken och sedan var det kört.
Så nu har jag blandat den heliga drunkningsblandningen och har nog tagit död på ett 40-tal idag och hoppas nu under några dagar att alla snart ska vara väck.

Har provat många blandningar genom åren som inte fungerat speciellt bra, det har varit allt från rödvin till fruktbitar med sprit i, men det mesta fungerar inte så vidare bra. Men så läste jag om denna drunkningsblandning och den är helt kanon.

1 del vatten
1 del vinäger (jag har äppelcidervinäger)
2 delar honung alt. jättemycket socker
1 droppe diskmedel (för att ta bort ytspänningen)

Flugorna börjar med att sätta sig på kanten av glaset, men sedan kan dom inte hålla sig borta och i och med att ytspänningen är borta så druknar dom på en gång. Får väl se det som en sista måltid för dom eller nåt, för dom är så äcklig så jag kan inte ens tycka synd om dom.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. jabulani67

    Ja, det är härligt att ta död på de små liven – räknar dem med glädje varje morgon när jag tittar i min skål med drunkningsblandning!

  2. jabulani67

    Ja, det är härligt att ta död på de små liven – räknar dem med glädje varje morgon när jag tittar i min skål med drunkningsblandning!