Av hela mitt hjärta

Fick blåsa och visa körkort

Jag vet inte varför, men jag har åkt förbi poliskontroller ganska många gånger, men har aldrig blivit invinkad att stanna. Dom har tagit både bilar bakom och framför mig, men aldrig mej. Idag åkte jag in på vägen hem för att köpa lite middag till familjen och på en liten bakväg in till det stora köpområdet i Birsta står en polis och vinkar in mig. MIG!
Man vart ju lite nervös, men samtidigt känner jag lite spänning, vad roligt jag som haft körkort relativt länge och aldrig blivit stoppad ska få visa både körkort och få blåsa i en sån där apparat.
Visade mitt körkort och sedan sa farbror polis att jag skulle blåsa i ”dosan”
-Ja det ska väl gå bra, det var ju ett tag sedan jag drack så, sa jag och blåste i detta lilla rör tills det pep klart.
Det tog en stund men sedan sa polisen.
-Hur länge sedan var det du drack alkohol senast då?
Jag svarade: – Få se nu, det var nog när jag gifte mig, sa jag och tittade på klockan, mest bara för att jag var lite osäker på vilket datum det var idag.
– och när var det då?, sa polisen.
– 2 år sedan sa jag och log lite skämtsamt.
Då säger polisen -Det är nog ingen fara då, men du kanske ska passa dig för att vara så skämtsam för det kan ju lätt tolkas som om du har något att dölja eller att du går på någon drog eller så.
Jag svarade bara: -Ops och visade tecknet att jag drog igen dragkedjan över munnen.
Då skrattade polisen och sa -Åk nu!
Undra om det var en ganska vanlig dag för en polis eller om det är en ovanlig dag för en polis. Jag hoppas att han tyckte det var lite lustigt iaf. för jag tyckte det var dökul att blir stoppad av en polis. Men det är väl bäst att jag inte är så skämtsam om jag blir stoppad en gång till, fast det lär väl inte hända iaf.

Men nu är det dags för sängen och imorgon är det FREDAG!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.