Hej finisar,
Vi har haft en toppen helg, boostat oss med massa härliga vänner och fyllt på sommarminnes banken……oj vad vi har mycket härliga minnen att plocka fram när regnet öser och vinden viner……
Vi har tillbringat helgen på Ingarö hos våra vänner Alban och Kin, Ankie Bagger och hennes familj som vi också umgås mycket med var också på plats och totalt har vi varit 13 st…..härlig storfamilj och allt flyter på hur bra som helst. Alla hjälps åt och det finns utrymme att bara få vara sig själv. Barnen har badat, badat och badat. Som ni kommer ihåg har jag haft ett samarbete med Norsk Laks från Norsk Fisk här på bloggen under sommaren och nu i helgen var det dags för den sista leveransen och då passade jag såklart på att bjuda på det på Ingarö. Färre än 1 av 10 grillar fisk även om varannan svensk önskar att man grillade just mer fisk.
Innan vi åkte så kom ett trevligt bud med alla ingredienserna till
Stek av laks med rostade broccolisallad
Jag började med att dela laksen i två lika stora delar och sedan lade jag färs citron i samt rosmarin, salt och peppar.
Sedan band jag ihop det till ett snyggt paket….
Jag delade på tomaterna och skar broccolin i bitar, inte allt för små så dom trillar mellan gallret på grillen.
Mattias grillade broccolin tills den blev lite mjuk men fortfarande med tuggmotstånd.
Jag blandade tomaterna och broccolin och gjorde en härlig dressing av färskpressad citron, olivolja, honung, dijonsenap, salt och peppar blandade i detta i salladen och toppade med knaperstekt bacon.
Sedan var det dags för laksen att göra entré på grillen och då tog Mattias hjälp att proffs grillaren Alban.
Som ni ser så har vi bara kol i halva grillen och grillar på motsatt sida för att det inte ska grillas för hårt på utsidan utan att blir klar på insidan.
Jag var såklart också tvungen att kolla att allt sköttes vid grillen…..
Lätt som en plätt….sen var allt klart….
Vi valde att lägga till lite kokt potatis och romsås.
Alla gav rätten högsta betyg och det blev inte mycket över. Supergott och enkelt att till laga. Den här rätten kommer vi definitivt att göra igen. Kin sa att det var något av det godaste hon ätit på hela sommaren……
Är man sugen på ett glas vitt vin till så var detta alldeles ypperligt…
Mauro Chardonnay 2013 från Italien.
Ja det här har varit ett riktigt roligt samarbete med Norsk Fisk, och vi har lärt oss en massa om att grilla laks. Jag hoppas att ni också har blivit inspirerade och att det framöver kommer finnas mer laks på er grill 🙂
Fina fina kompisar idag fick vi äntligen till ett kort på oss alla ihop…brukar aldrig gå att få till….men det här ska jag vårda ömt. Tack för att ni finns och för att vi och våra barn har så mysigt ihop.
TACK fina läsare att ni orkade ända hit <3