Här kommer receptet som jag fått av trevliga Petra Hellqvist
Vispa i hop 3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
2 msk lakritspulver i en tjockbottnad kastrull. ( Finns på Panduro )
Koka upp och låt koka till 123 grader termometer är lite av ett måste. Vispa regelbundet så det inte fastnar i botten .
Ta bort kastrullen och vispa i 1 msk smör. Häll i en form 15×15 cm klädd i smörpapper eller använd knäckformar. Garnera med lite flingsalt.
Nu är det klart bara att låta stelna och sen mumsa , ett litet tips är att göra dubbel sats det går alltid åt.
Nu står den och svalnar, sedan ska det skäras upp i lämpliga bitar och viras in i lite smörgåspapper. Man kan även göra dom i småformar.
Nu ska jag strax lägga ut Justins fina Molo overall på Tradera. Har tyckt så mycket om den, men i år var den tyvärr för liten. Men lyckades ropa in en likadan på tradera förra veckan som jag hoppas kommer i morgon. Så nu ska denna få värma någon annan. Den är i superskick.
Älskar Tradera……..
P.S Glömde säga att Justins feber i helgen nu fått sin förklaring. I kväll så sa han att han hade ont i munnen. Såg då en stor blåsa på lilla tungan, verkar som det är virus/hostblåsor han fått……. Stackars mammas älskling. Bara att förbereda sig på att Vabba i morgon och några dagar till denna veckan
Jippi!!!!!!! och vi som inte har något inbokat den kommande veckan…….nu blir det till att pussla