Annika Duckmark

Glutenfritt….

Hej på er,

Äter du glutenfritt???? jag tycker att det är fler och fler i min omgivning som gör det nuförtiden, inte bara för att man är intolerant. Jag har flera vänner som valt bort gluten, jag gör det kanske inte i så utsträckning än men försöker tänka på det mer och mer och har nästan helt dragit ner på bröd. Men jag har många vänner som äter glutenfritt och när dom kommer på fika eller middag försöker jag anpassa mig efter det och det finns ju en massa goda ska er som man både kan köpa färdigt och baka. Glutenfritt behöver absolut inte betyda tråkigt. Den här veckan har jag testat Finax nya glutenfria produkter….

IMG_9647

Granola Jordgubbar & Fläder:
Vår Granola Jordgubbar & Fläder är en helt ny smakkombination som även den bakas för hand. Det är en bakad krispig Granola med glutenfria havregryn, riskrisp, rostade boveteflingor, och flerkornsflingor. Den har en riklig smak och balanserad sötma av jordgubbar och fläder. Dessutom innehåller den mycket fiber, hela 17 %.

Granola Naturell:
Vår Granola är unik. Vi bakar den själva, för hand i vårt bageri på Öland. Vår naturella Granola är en bakad krispig Granola med glutenfria havregryn, riskrisp, rostade boveteflingor och flerkornsflingor. Dessutom innehåller den mycket fiber, hela 18 %.

Müsli Äpple, Päron & Ingefära:
En krispig god müsli med högt fiberinnehåll och en bas av glutenfria havregryn, riskrisp, och rostade boveteflingor. Müslin är smaksatt med äpple och päron, i kombination med ingefära och honung, som ger den perfekta kryddan och som bidrar till smak och hälsa. Innehåller även 25 % pumpa- och solroskärnor som ger en god och rund smak. Njut av vår müsli till frukost, lunch eller mellanmål!

Det jag har kvar att testa är brödmixen, så det blir i helgen…då har man tid med nybakat på morgonen
Lantbrödmix:
Med denna glutenfria mix bakar du enkelt ditt eget goda lantbröd. Innehållet av boveteflingorna och nyponskalmjölet bidrar med karaktär och ger ett saftigt, luftigt och rustikt bröd med vacker färg och struktur. Alla torra ingredienser finns i förpackningen, även jästen, så det enda du behöver tillsätta är vatten. Servera som en god macka med gott pålägg eller som tillbehör till alla måltider. En förpackning ger två stora bröd.

Jag älskar mûsli av alla dess slag och ett glutenfritt alternativ är ju aldrig fel.

IMG_9662

Trevlig kväll….va rädda om er <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cissi J

    Hej
    Spännande med nya produkter. Jag äter inte glutenfritt men sonen som är 14 år har glutenallergi. Alltid kul med nya tips.

    Kram