Annawii

RECEPT – ASIATISK LÖVBIFFSWOK

För någon vecka sedan gjorde vi denna lövbiffswok till middag och den blev väldigt god så jag tänkte dela receptet med er. Tycker verkligen om wokar så här under vårvintern för det blir lite vårigare än en gryta men ändå mustigt och gott!
Ingredienser
500 gram närproducerad lövbiff
2 Pak choi
4 morötter
1 zucchini
1 paprika
1 burk champinjoner eller 200 gram färska
Nudlar
Ingefära
Ostronsås
Chiliflakes
Gör så här
Börja med att strimla/hacka allt i lagom stora bitar och koka upp nudlarna. Stek sedan morötterna, zucchinin, paprikan och champinjonerna tillsammans med ca: 2-3 msk ingefära och 3 msk ostronsås. Låt det stekas på i ca: 5-10 minuter och vänd sedan ner pak choi samt kött, krydda med chili flakes och häll på en skvätt ostronsås till. Låt det sedan fräsas på en kort stund så att köttet blir stekt och ta sedan av det från plattan så köttet inte blir segt. Servera med nudlar i botten och dekorera gärna med lite koriander på toppen!
Bon appétit!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Jag har läst din blogg av och till i många år, tänkte när jag såg bilden med tallriken, går det bättre med maten nu? Ser ut som du har kommit långt! Du behöver inte svara men jag har själv haft liknande problem det så undrar bara hur det har gått för dig. För mig går det bättre och bättre, det var nyttigt att få barn själv och lära sig att äta samma mat som dem, för barnen lär sig snabbt och lägger märke till om jag skulle äta annan mat. Kram