Har fått önskemål om recept på denna vegetariska kantarellgryta som jag gjorde i helgen och självklart kan jag dela det! Har dock inga exakta mått så man får gå på känsla men försöker skriva ut ungefär hur mycket av varje ingrediens.
Ingredienser:
1 pkt Oumph
2 liter gula kantareller
100 gram färska champinjoner
3 morötter
1,5 zucchini
4 plommontomater
2 vegetariska buljongtärningar
5 dl matlagningsgrädde
3 dl vatten
Smör att steka i
Kryddor
Gör så här:
Börja med att rensa kantareller och champinjoner och stek dem sedan i lite smör. Medan de steks gyllene skär man morötterna i stavar, tärnar tomaterna och spirualiserar zucchinin. När svampen är färdigstekt häller man över den i en gryta/större kastrull och adderar även morötter, all vätska och buljongtärningarna. Låt detta koka ihop på svag värme i ca: 10 minuter och addera sedan zucchinin och oumphen. Koka upp och låt det puttra på svag värme i ca: 5 minuter. Smaka av och servera sedan med pasta och eventuellt lite parmesan.
Bon Appetit
Tack och bock för att du la upp receptet!:)
Tack, ska absolut göras!
Gör det 🙂