Annawii

VEGETARISK KANTARELLGRYTA

Har fått önskemål om recept på denna vegetariska kantarellgryta som jag gjorde i helgen och självklart kan jag dela det! Har dock inga exakta mått så man får gå på känsla men försöker skriva ut ungefär hur mycket av varje ingrediens.
Ingredienser:
1 pkt Oumph
2 liter gula kantareller
100 gram färska champinjoner
3 morötter
1,5 zucchini
4 plommontomater
2 vegetariska buljongtärningar
5 dl matlagningsgrädde
3 dl vatten
Smör att steka i
Kryddor
Gör så här:
Börja med att rensa kantareller och champinjoner och stek dem sedan i lite smör. Medan de steks gyllene skär man morötterna i stavar, tärnar tomaterna och spirualiserar zucchinin. När svampen är färdigstekt häller man över den i en gryta/större kastrull och adderar även morötter, all vätska och buljongtärningarna. Låt detta koka ihop på svag värme i ca: 10 minuter och addera sedan zucchinin och oumphen. Koka upp och låt det puttra på svag värme i ca: 5 minuter. Smaka av och servera sedan med pasta och eventuellt lite parmesan.
Bon Appetit
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.