Annawii

CHOKLADDOPPADE JORDGUBBAR MED GULDFLAKES





På nyårsafton gjorde jag denna supersmarriga men ack så enkla desserten och eftersom den är så enkel att göra vill jag dela ”receptet” med er. Tycker det är en perfekt efterrätt när man vill styla lite men ändå göra det enkelt för sig och perfekt
om man är som jag och inte är den bästa på att baka ;).
Ingredienser
1-2 askar stora jordgubbar
100 gram vit choklad
50 gram mjölkchoklad
Kokosolja
Ätbara guldflakes
Gör så här
Börja med att rensa jordgubbarna och ställ dem sedan i kylen så att de är riktigt kalla inför chokladdoppningen. Medan de kyls börjar man att värma den vita chokladen i ett vattenbad och vill man att chokladen ska bli lite glansigare och mer lättdoppad
blandar man även i 1 msk kokosolja. När chokladen är smält doppar man alla jordgubbar och ställer in dem i kylen igen. Medan chokladen stelnar gör man ett nytt vattenbad med mjölkchokladen och har såklart i lite kokosolja även i det. När den smält
tar man en tandpetare eller liten tesked som man doppar försiktigt i chokladen och ringlar över jordgubbarna. Kom även ihåg att strö över guldflakes direkt så att de hinner fastna innan chokladen stelnar. Sedan är det bara att låta jordgubbarna stå
i kylskåpet tills ervering och de passar lika bra till glass eller grädde som att dekorera en tårta med!
Bon appétit! 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.