Annawii

DESSERT – CHOKLADDOPPADE JORDGUBBAR

Enkla men vackra desserter är ju alltid uppskattade och chokladdoppade jorgubbar á la Godiva är ju helt klart en sådan! dessa gjorde jag i påskas och det var riktigt roligt att göra dem plus att de smakade väldigt bra så därför tänkte jag dela ”receptet” med er!
Ingredienser
1 ask med lite större jordgubbar
100 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
Kokosolja
Strössel
Gör så här
Börja med att göra i ordning två vattenbad för de olika chokladsorterna och blanda dem med ca: 1 msk kokosolja. Medan chokladen smälter tar du fram ett par fat där du kan lägga jordgubbarna på efter att de doppats i chokladen. När chokladen smält börjar du sedan att doppa hälften i vit choklad och hälften i mörk. Låt dem stelna i kyl eller frys och när chokladen stelnat ringlar du över lite av den andra chokladen och strör över lite strössel om du vill. Låt dem sedan stelna i ca: 20 minuter i kylen och därefter är de redo att serveras som de är eller till en klick glass. Så gott!
Bon appétit!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.