Enkla men vackra desserter är ju alltid uppskattade och chokladdoppade jorgubbar á la Godiva är ju helt klart en sådan! dessa gjorde jag i påskas och det var riktigt roligt att göra dem plus att de smakade väldigt bra så därför tänkte jag dela ”receptet” med er!
Ingredienser
1 ask med lite större jordgubbar
100 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
Kokosolja
Strössel
Gör så här
Börja med att göra i ordning två vattenbad för de olika chokladsorterna och blanda dem med ca: 1 msk kokosolja. Medan chokladen smälter tar du fram ett par fat där du kan lägga jordgubbarna på efter att de doppats i chokladen. När chokladen smält börjar du sedan att doppa hälften i vit choklad och hälften i mörk. Låt dem stelna i kyl eller frys och när chokladen stelnat ringlar du över lite av den andra chokladen och strör över lite strössel om du vill. Låt dem sedan stelna i ca: 20 minuter i kylen och därefter är de redo att serveras som de är eller till en klick glass. Så gott!
Bon appétit!
Senaste kommentarer