Annawii

RECEPT – LAX OCH SPARRISPAJ

Till påsk gjorde jag en fantastiskt god lax- och sparrispaj som även blev väldigt vacker så därför tänkte jag dela redeptet med er. Den är otroligt lätt att göra och lika god kall som varm så det är en perfekt paj att göra till en buffé, midsommar eller varför inte en fest!
Recept
1 pkt färdig pajdeg
1 ekolgisk purjolök
1 knippe grön sparris
300 g varmrökt lax
150 g parmesan
2 dl majonnäs
2dl creme fraiche
4 ägg
Salt och peppar
Börja med att förgrädda pajskalet  ugnen på 200 grader i ca: 15 minuter, tänk på att klä och nypa fast kanterna med folie. Medan pajskalet står i ugnen strimlar man purjolöken samt skär bort den ”träiga” biten på sparrisen och steker dem sedan i omgångar tillsammans med lite smör, salt och peppar. Därefter är det dags att göra själva äggstanningen till pajen så då river man parmesanosten och blandar den med majonnäsen, creme fraichen samt äggen. När pajskalet är klart tar du ut pajformen och börjar med att lägga purjolöken i botten, laxen i bitar ovanpå, sedan häller du över stanningen och avslutar med att lägga på sparrisen lite vackert. Sedan är det bara in i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter och därefter är den klar. Enkelt, gott och väldigt vårigt!
Bon Appétit 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Arletta Ellington

    Det där är jag helt säker på att det var riktigt gott. Och inte så himla svårt heller. Det är ju förstås detta att få pajskalet riktigt frasigt och inte för knallhårt. Vet du nåt om det, eller blir det bara som det ska vara utan några särskilda knep?