Härom veckan lagade jag en vegansk ”Tikka masala” och den blev så god att jag vill dela receptet med er! Den var väldigt enkel att göra och det ni behöver är 1 grovhackad zucchini, 2 dl röda linser, 400 gram kikärtor, 1 skivad gul lök, 2 skivade morötter, 4 dl grytbas red curry (finns oftast där de asiatiska matvarorna finns i butiken), 1 dl vatten, 400 gram fryst blomkål, 1 påse ekologisk bladspenat, 1 matsked hackad koriander på burk samt färsk koriander till garnering. Börja med att fräsa på lök, morötter och zucchini i lite olja i en gjutjärnsgryta och häll sedan på grytbasen, vattnet samt blomkålen. Låt det koka ihop i ca: 10 minuter och häll sedan i kikärtorna, linserna samt spenaten och låt det koka upp. När spenaten gått ihop sig är grytan redo att serveras och själv äter jag den helst toppad med färsk koriande roch ett varmt bröd vid sidan av. Det är verkligen en supergod gryta med härliga smaker som är snäll mot både kropp och miljö då den är helt vegansk och innehåller massor av nyttiga vitaminer!
Bon appétit raringar!
Gud vad gott och fräscht det ser ut!!
Har du någon favorit vegetariskt recept som du kanske skulle vilja dela med dig ut av ?
Fin blogg, kram
Åh låter jättegott! Ska definitivt prova nån gång 😀
Ja do it! Kram
verkar såå gott. Uppskattar verkligen mixen av inlägg i din blogg! kram