Annawii

RECIPE – LOCALLY PRODUCED & VEGETARIAN

Jag blir allt mer inspirerad att köpa närproducerade råvaror när det går och i lördags var vi som sagt var på ”Bondens marknad” och handlade massor av härliga grönsaker. Det blev bland annat ”spaghettipumpa” från Borggården och så lite rotsaker, gul squasch och färsk persilja från Fru Magdas. Pumpan har jag inte testat än men jag gjorde en supergod och nyttig rätt med rotsakerna och squaschen i måndags så jag tänkte dela receptet med er. Det ni behöver är ett knippe gulbetor, ett knippe mixade morötter, 1 gul squasch samt olivolja, salt och peppar. Börja med att rengöra alla rotsaker (köper ni ekologiska, närproducerade rotsaker tycker jag inte de behöver skalas), hacka upp dem lite slarvigt och släng dem sedan i en ugnsform med salt, peppar och olivolja. Låt dem sedan rostas i ugnen på ca: 220 grader i en 30-45 minuter så att de fått en mjuk konsistens med krispig yta. Servera dem sedan med grillad quorn, en härlig grönsallad och en god yoghurtsås till. En väldigt enkel rätt som är god för såväl gom som kropp och vår miljö!
Bon appétit sötnosar!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.