Annawii

SIMPLE BUT DELICIOUS – MASHED CAULIFLOWER

Jag älskar verkligen att använda grönsaker i matlagning och en favoriträtt som jag äter flera gånger i veckan är hemmagjort blomkålsmos. Det är superenkelt att göra och är faktiskt godare än potatismos enligt mig så därför tänkte jag dela mitt recept med er! Allt ni behöver för 2 portioner är 400 gram fryst blomkål, 2-4 msk kvarg eller naturell färskost, salt & peppar plus en stavmixer. Börja med att koka blomkålen i saltat vatten till den är mjuk och varm, häll av nästan allt vatten (spara lite av kokvattnet så blir det lättare att mixa) och blanda i kvargen/osten. Krydda efter egen smak och mixa sedan blomkålen till den fått den konsistensen ni vill ha. Själv gillar jag när det är lite klumpigt á la potatismos men det går självklart lika bra att mixa den till puréliknande form. Sedan är moset klart att serveras och själv äter jag det helst till quornbullar, lingonsylt och en härlig grönsallad. Så smarrigt och fyllt med massor av godsaker för kroppen!
Bon appétit!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Citrin

    Gott, det brukar jag också äta. Går lika bra med broccoli faktiskt! Fast jag har i smör istället för färskost, det får fram mer smak 🙂