Annawii

MY CLASSIC FRENCH TOAST

Jag ha gått från novis till självutnämnd expert på ”Fattiga ridare ” under väldigt kort tid då jag testat olika recept och smaksättningar den senaste månaden och därför tänkte jag dela med mig av mina recept och tips! Först ut är min version av de klassiska ”Fattiga riddarna” och då behöver ni 1 ekologiskt ägg, 1-1,5 dl mjölk, 1 msk vetemjöl (kan uteslutas), 1 nypa salt, 2 skivor av gårdagens bröd (det ska alltså vara lite torrt), smör, socker, kanel samt florsocker och färska bär till garnering. Börja med att vispa ihop ägg, mjölk, mjöl och salt i en bunke och lägg sedan ner brödskivorna i den så att de får suga åt sig av smeten (kom ihåg att vända dem så att båda sidorna blir blötlagda). När de sugit åt sig ordentligt steker ni brödskivorna i en klick med smör till de är gyllene och strö över socker samt kanel när de nästan är klara. Serverera sedan brödskivorna lite snyggt på en tallrik tillsammans med massor av färska bär, eventuellt en klick kvarg och pudra över lite florsocker. Det blir inte bara fantastiskt gott utan även väldigt vackert så det är en enkel frukost/brunch som man lätt kan imponera med!
Bon appétit!
/I’ve went from being a novice to self-appointed expert in”French toast” in a short time since I’ve tried a lot of versions the last month and therefore I want to share them with you! My first recipe is the classic version and for that you need: 1 organic egg, 1-1,5 dl of milk, 1 tbsp of flour, 1 hint of salt, 2 slices of yesterdays bread, butter, sugar, cinnamon and icing sugar plus fresh berries for garnishing. Start with whisking together the milk, flour and egg in a bowl and then lay the bread in the batter so they can absorb it. Let them lay for 5-10 minutes (don’t forget to turn them so both sides get wet) and then fry them in a pan with some butter, sugar and cinnamon. When they’re golden, take them out of the pan and serve them with fresh berries, quark and some icing sugar on top. It isn’t just delicious but also very beautiful so it’s a perfect breakfast/brunch dish if you want to impress someone! Bon appétit!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.