Annawii

GLUTEN FREE ALMOND SCONES

Jag älskar att testa nya recept och ett som blev väldigt lyckat är dessa glutenfria scones som jag gjorde för ett tag sedan. De var superenkla att göra och allt man behöver för två personer är 30 gram smör, 2 dl mandelmjöl, 1 tsk bakpulver, 1/2 dl torkade gojibär samt 1/2-1 dl soja/havremjölk. Börja med att blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt sedan smöret och när ni jobbat in det (lättast med händerna) tillsätter ni mjölken och rör ihop till en deg. Klicka sedan ut degen i muffinsformar eller på en form och grädda dem i ugnen på ca: 250 grader till de fått fin färg. Servera dem sedan med en god sylt eller färska bär samt naturell färskost. Så enkelt men ack så gott och snällt mot glutenallergikers magar!
Bon appétit!
/I love to try new recipes and one recipe which was very successful were these gluten-free scones. They were super easy to make and all you need is 2 dl almond flour, 1 table spoon of baking powder, 1/5 of dried goji berries and 1/2-1 dl oat milk. Start with mixing together the dry ingredients and then add the butter with your fingers. When you have mixed the butter with the dry ingredients, add the milk and stir it until it has become a firm dough. Put the dough in muffin forms and put them in the oven on 250 degrees until they have become golden. Serve the scones with berries or fresh berries and a natural cream cheese. Very simple but so delicious! Bon appétit!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.