Jag gjorde som sagt var en supersmarrig vegetarisk (och glutenfri) quornlasagne förra veckan och tänkte dela receptet med er i dag. Den är superenkel att göra (som allt jag gör då jag inte är världens bästa kock 😉 och allt ni behöver är glutenfria lasagneplattor, 1 paket quornfärs, 1 burk krossade tomater, 2 förpackningar pastagrädde (alt. bechamelsås), ½ påse riven ost, 1 kruka färsk basilika, chiliflingor, salt, peppar samt ekologiskt smör till stekning. Börja med att steka färsen i smör och addera sedan de krossade tomaterna samt chiliflingor, salt och peppar. Låt såsen puttra en stund och förbered lasagneformen medan den gottar ihop sig. Häll ett tunt lager pastagrädde i botten av ugnsformen och lägg därefter ett lager med pastaplattor ovanpå. Häll över hälften av färsen tillsammans med hälften av basilikan och ett till lager pastagrädde. Upprepa detta en gång till och lägg sedan ett lager med pastaplattor på toppen som du täcker med pastagrädde och ost. In i ugnen på ca: 175-200 grader till osten fått en gyllenbrun färg och pastan blivit mjuk (stick hål med en kniv för att känna det). Sedan är lasagnen redo att serveras och jag föredrar att äta den tillsammans med en smarrig sallad, balsamico och lite färska örter på toppen. Så enkelt men ack så gott!
Bon appétit!
/Last week I made a delicious vegetarian (and gluten-free) lasagne and today I want to share the recipe with you. It is super easy to do and all you need is gluten-free lasagne, 1 package of quorn, 1 jar of crushed tomatoes, 4 dl of cream, 1/2 bag of grated cheese, 1 pot of fresh basil, chili flakes, salt, pepper and organic butter. Start with frying the quorn in the butter and then add the tomatoes, chiliflakes plus salt and pepper. Let the sauce simmer on a low heat and start prepare the lasagne form by putting a thin layer of cream in the bottom and a layer of pasta on top of it. Pour over half of the qourn sauce together with half of the basil and one more layer of cream. Repeat this once, and then add one more layer of lasagne with a thin layer of cream and the cheese on top of it. Put it in the oven on 170-200 degrees until the pasta is soft and the cheese is golden colored. When it’s done, serve it with a salad with some balsamico on top plus some fresh herbs. So simple but still delicious! Bon appétit!
Senaste kommentarer