I förra veckan testade jag att baka socker- och glutenfria muffins då jag ville testa sötningsmedlet xylitol och de blev faktiskt riktigt smarriga! De var inte alls svåra att göra och det man behöver är 150 gram ekologiskt smör, 4 ekologiska ägg, 3 msk Xylitol, 1 dl kokosflingor, 2 dl mandelmjöl, 2 tsk bakpulver, 4 msk carobpulver samt 2 dl laktosfri kvarg, 100 g philadelphiaost, 1 dl kokosflingor och 5 droppar kokosstevia till frostingen. Gör sedan muffinsen som ni alltid gör muffins/sockerkaka och grädda dem i ugnen på 170 grader i ca: 15-20 minuter. Medan muffins gräddas kan blanda ni ihop frostingen och spara då gärna lite kokosflingor till garneringen. När muffinsen svalnat toppar ni dem med frosting samt kokos och sedan är de redo att avnjutas. Detta är verkligen ett toppenrecept för muffinsen blir supersaftiga och funkar för såväl diabetiker som för glutenallergiker. Så bra!
Bon appétit!
/Last week I baked these sugar and gluten-free cupcakes because I wanted to try to bake with Xylitol and they tasted delicious! They were easy to make and all you need is 150 g organic butter, 4 organic eggs, 3 tbsp Xylitol, 1 dl coconut flakes, 2 dl almond flour, 2 tsp baking powder, 4 tbsp carob powder plus 2 dl lactos-free quark, 100 g cream cheese, 1 dl coconut flakes and 5 drops of coconut stevia for the frosting. Bake the cupcakes as you always do and bake them in the oven for 15-20 minutes at 175 degrees. While the cupcakes are in the oven you can make the frosting and save some coconut flakes for the garnish. When the cupcakes has cooled, add the frosting and sprinkle some coconut flakes on top of them, and then they’re ready to eat. This is such a good recipe because the cupcakes gets really delicious and can be eaten by both diabetics and celiacs. Sweet! Bon appétit!
Vad är carobpulver? 🙂
Det är ett "superfood"-pulver som smakar ungefär som kakao och som tydligen ska innehålla en massa bra saker :).
Vad goda de ser ut!
Fina bilder med! 🙂