För någon vecka sedan testade jag en ny vegetarisk pastarätt (jag ville vara med och tävla i Barillas pastatävling, rösta gärna på mig här) och då den blev så pass god vill jag dela receptet med er! Det är ett väldigt enkelt recept och allt ni behöver för ca: 3 portioner är en tunn spaghetti, 1 pkt med quornbitar, ½ grovhackad purjolök, 2-300 gram kantareller, 3 vitlöksklyftor, 1 pkt matlagningsgrädde samt parmesanost. Börja med att koka upp pastavattnet med lite salt och medan det börjar koka steker du på quornen tillsammans med smör, purjo och vitlök. När quornen fått lite stekyta adderar du kantarellerna och sedan grädden plus kryddor. Koka sedan spaghettin (denna tunna variant tar bara 3 min), häll av vattnet och lägg upp i skålar med lite ringlad olja. Toppa sedan med pastasåsen, rikligt med parmesan och några basilikablad å toppen. Det är verkligen hur gott som helst och en toppenrätt att bjuda på så här på hösten när skogen är full med kantareller!
Bon appétit!
/For a couple of weeks ago I made this vegetarian pasta dish and since it was so yummy I want to share the recipe with you! It is very easy to make and all you need for 3 portions is a thin spaghetti, 1 package with quorn bites, ½ chopped leek, 2-300 grams of chantarelles, 3 cloves of garlic, 1 package of cream plus parmesan cheese. Start with boiling the pasta water and while it gets hot, fry the quorn with butter, the leek and the garlic. When the quorn has gotten some color, add the chantarelles, the cream plus salt and pepper. Boil the spaghetti and when it’s ready, pour it in a bowl with some oliv oil and top it with the pasta sauce, parmesan and some fresh basil. It is such a delicious dish and it fits perfect for fall! Bon appétit!
YUM! Kantareller <3
Har självklart röstat på dig vännen! Håller tummarna! <3