Annawii

CHOCOLATE CHIP CUPCAKES WITH CREAM CHEESE FILLING

För två veckor sedan bakade jag och Micke dessa smarriga chokladmuffins med färskostfyllning och eftersom de blev så smarriga vill jag dela receptet med er! Man börjar med att göra en muffinsmet på 1 ägg, 1,75 dl socker, 75 g smör, 1,5 dl mjöl, 1 tsk bakpulver, 0,5 msk vaniljsocker, 0,75 dl kakao och 100 g finhackad vit choklad. När den smeten är klar fördelar ni smeten i 8-10 stora muffinformar men fyll bara upp till hälften. Därefter rör ni ihop fyllningen på 200 g Philadelphiaost, 1 ägg samt 1,5 msk mjöl och fördela den över muffinsmeten i formarna. Sedan gräddar ni muffinsen i ugnen på 180 grader i ca: 25 minuter och när de är klara kan ni strö över lite choklad eller ett sött chokladhjärta som vi gjorde. Supersmarrigt, lätt att göra och de funkar bra att frysa in till skillnad från muffins med vanlig Philadelphiafrosting!
Bon appétit!
/For two weeks ago, we baked these delicious chocolate muffins with cream cheese filling and since they tasted so good I want to share the recipe at my blog! Make a muffin batter of 1 egg, 1,75 dl sugar, 75 g butter, 1,5 dl flour, 1 tsp baking powder, 0,5 tbsp vanilla sugar, 0,75 dl cacao and 100 g chopped white chocolate. Fill 8-10 big muffin forms to the half with the batter. Now it’s time to mix the filling of 200 g cream cheese, 1 egg plus 1,5 tbsp flour and pour it over de muffin batter. Bake the muffins in the oven for 25 minutes at 180 degrees and when they are done, you can top them with chopped chocolate or a chocolate heart. These muffins are super delicious, easy to make and you can easily freeze them! Bon appétit!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.